Steam Aileleri Betadan Çıkarak Resmen Hayata Geçti

Arkadaşlık neredeyse aile ile eştir - The Godfather

Valve bir süredir betada olan Steam Aileleri özelliğini tüm kullanıcıların kullanımına açtığını duyurdu.

Steam Aile Paylaşımı ve Steam Aile Görünümü'nün yerini alan bu özelliği kullanmak eskisine nazaran daha kolay ve daha avantajlı, ama bir yandan da eskisine göre ufak bir dezavantajı da yok değil.

Steam, Steam Aileleri için şöyle diyor:

Bir Steam ailesine katıldığınızda, aile üyelerinizin paylaşılabilir tüm oyunlarına otomatik olarak erişim kazanırsınız ve onlar da sizin kütüphanenizdeki paylaşılabilir oyunlarınıza erişebilirler. Steam'e bir sonraki girişinizde bu yeni "aile kütüphanesi" sol sütunda oyun listenizin bir alt bölümü olarak görünecektir. Mevcut oyunlarınıza sahip olmaya devam edersiniz ve yeni bir oyun satın aldığınızda bu oyun koleksiyonunuzda görünür.

En iyi özellik ise, aile kütüphanenizdeki bir oyunu oynarken kendi kayıtlı oyunlarınızı oluşturabilecek, kendi Steam başarımlarınızı kazanabilecek, atölye dosyalarına ve daha fazlasına erişebilecek olmanızdır.

Aile paylaşımı, çevrimiçi olarak başka bir oyun oynuyor olsalar bile diğer aile üyelerinin kitaplıklarındaki oyunları oynamanıza olanak tanır. Aile kütüphanenizde bir oyunun birden fazla kopyası varsa o oyunu ailenin birden fazla üyesi aynı anda oynayabilir.

Aynı kütüphaneyi iki veya daha fazla kişinin aynı anda kullanabilmesi eskiden olmayan bir özellikti, mesela kardeşiniz sizin kütüphanenizdeki bir oyunu oynarken siz kütüphanenizi kullanamıyordunuz. Bunun değişmesi çok güzel oldu.

Sistemin önceki haline göre dezavantajı ise eskiden istediğimiz gibi ailelere gir çık yapabiliyor, farklı arkadaşlarımızın kütüphanelerini kullanabiliyorduk. Yeni sistemde ise bir aileye katılırken iyi düşünmeniz gerekiyor, çünkü aileden çıktığınızda veya çıkarıldığınızda 1 yıl boyunca başka bir aileye katılamıyor veya yeni aile kuramıyorsunuz. Ayrıca ailenizdeki biri bir oyundan ban yerse, siz de yemiş sayılıyorsunuz. Bu ikisine dikkat etmek gerekiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum