Steam Arayüzü Yenilenecek, Ama Zamanı Hala Belli Değil

Acelemiz yok ne de olsa

Valve geçen sene Temmuz ayında Hollanda'da düzenlenen Indigo 2017'de yaptığı sunumda Steam'in geleceğine dair planladığı yenilikleri anlatmıştı. Bu yeniliklerin başında da yıllardır değiştirilmeyen Steam arayüzünün daha modern, daha doyurucu bir şekle büründürülmesi geliyordu. "Zengin içerik gösterimi; ekran görüntüleri, çizimler ve rehberler; başarımlar, rozetler ve eşyalar; arkadaş aktivitesi ve yayınlar; resmi etkinlikler, güncellemeler ve haberler" maddeleriyle ön plana çıkarılan bu düşünce elbette hepimizi memnun etti. Valve sonunda bir şeyler üzerinde çalışıyordu!

Adamlar oyun yapmıyor diye şikayet ediyoruz ama görünüşe göre başka şeyler yapmakta da pek acele etmiyorlar. Çünkü Temmuz'da duyurulan bu arayüz güncellemesine dair hala daha yeni bir haber yok. Tek bildiğimiz Valve'ın hala daha bu güncellemenin üzerinde çalıştığı, yani er ya da geç gerçekleşecek ama bu 2018'de de olabilir, 2028'de de.

Valve'ın ürün tasarımcısı Alden Kroll, Valve'ın Milan'da yapacağı bir sunumla ilgili tweetinin altına gelen "arayüz konusunda bir gelişme var mı" sorusuna "evet, hala üzerinde çalışıyoruz" cevabını verdi.

Kroll bir takipçisinin "40 yıl içinde hazır olur mu?" sorusunu ise "umarım o zamana kadar tamamlamış oluruz!" diye cevapladı. En azından bu süreçten keyif alan birilerinin varlığını bilmek güzel. Ne olacak canım, biz bekleriz birkaç yıl daha.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum