Steam'de Bu Sene 5,000'in Üzerinde Oyun Çıkacak Gibi

Ve tabii ki bu bir rekor olacak.

 Biz Valve'a neden oyun yapmıyor diye kızıyoruz tabii, ancak Steam'de satışa çıkan oyun sayısı da her geçen sene artıyor. Oyun yapmasalar da pek çok oyun yapımcısını büyük kitlelerle buluşturuyorlar. 

Video oyun dünyasının bilindik isimlerinden Daniel Ahman'in yaptığı analizlere göre bu yıl Steam'de 5,000'in üzerinde oyun satışa çıkacak. Steam Direct'e geçişle birlikte yapımcıların Steam üzerinden yayına aldığı oyun sayısı da büyük bir patlama yaşadı. Haziran ayından bugüne yaklaşık 1,300 oyun Steam'de oyuncuların beğenisine sunuldu ve 2017'de Steam üzerinden çıkan oyun sayısı şimdiden 2015'in tamamını geride bıraktı. 2016'da 5,000 oyuna oldukça yaklaşan Steam'in 2017'de bir rekor kırması bekleniyor.

Valve'dan Steam Dışı Oyunlar İçin Yeni Karar

5,000'e ulaşılması durumunda bu platformda 2006-2014 arasında çıkan oyunların tamamından daha fazla oyun satışa sunulmuş olacak demek oluyor.

Tabii bu oyunların kaçı kaliteli, kaçı "çöp" denebilir tartışmaya açık. Ancak Valve'ın Steam üzerinden pek çok bağımsız yapımcıya bir el uzattığı da ortada ve bu sayı her geçen yıl artıyor. Bu grafik iyi gözükse de bizim küçük bir kar tanesi kadar olan Half-Life 3 umutlarımızı da yanında götürüyor :(.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum