Steam, Tüm Zamanların Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Kırdı

Dile kolay, neredeyse 25 milyon oyuncu

Steam’in en geniş oyuncu havuzuna sahip dijital platform olduğunu söylemek herhalde yanlış olmaz. GOG ve Epic Games gibi rakipleri de kendi paylarını yükseltmek için hamleler yapıyorlar. Ama kısa vadede Steam’in popülerliğinde bir gerileme yaşanmayacağı, hatta bu popülerliğin arttığı ortada.

Steam’deki oyun fiyatlarının değişiminden en çok oynanan oyunlara, toplam oyuncu sayısına kadar çeşitli veriler derleyen SteamDB'nin paylaştığı son verilere göre, Steam eş zamanlı oyuncu sayısında yeni bir rekor kırmış durumda. Son 24 saatlik verilere göre, 24.804.148 oyuncu aynı anda Steam’de oyun oynayarak bu rekorun kırılmasını sağlamış.

Bu rekorda Cyberpunk 2077’nin de önemli bir rolü olduğunu söyleyebiliriz, ortalama oyuncu sayısı 1 milyonun üzerinde seyrediyor, hatta son 24 saat için en yüksek oyuncu sayısı tam olarak 1.047.602. Cyberpunk 2077’nin hemen üstünde 1.062.017 oyuncu ile CS: GO yer alıyor. Görüldüğü üzere toplam oyuncu sayısının %8 civarında bir bölümünü bu 2 oyun karşılamış zaten. Bunlara bir de 648.889 oyuncu sayısıyla Dota 2 eklendiğinde bu oran %11 düzeyine yükseliyor.

Valve adına işler gayet yolunda ilerliyor gibi görünmekte. Epic Games Store ve GOG için tablo nasıl acaba? Cyberpunk 2077’nin çıkışı özellikle GOG cephesinde de bir hareketlenme yaratmış gibi, ancak bu ne boyuttadır, önümüzdeki günlerde daha net görebiliriz herhalde. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum