Steam Next Fest Ekim 2023 Demo Önerileri - #1

Nerede kalmıştık?

Bu yılın 2. Steam Next Fest etkinliği de başladı ve biz de yine demo önerileriyle karşınıza çıkalım istedik. Geçen seferkinde de olduğu gibi birçok demo denedik, dolayısıyla listemiz uzun. Haliyle bu sefer de birkaç liste paylaşmaya karar verdik. Sizler de beğendiğiniz demoları yorumlarda paylaşırsanız seviniriz.

American Arcadia

Bu seferki listeye en çok beğendiğim demolardan birisiyle başlamak istedim. American Arcadia, ilk fragmanını izlediğim günden beri takip listemde. Hem retro görsel tarzı hem 2,5D platform ve birinci şahıs oynanış stillerini birleştiren keyifli oynanışı hem de kahramanımız Trevor’ın heyecanlı kaçış hikayesiyle ilgi çekebilecek bir oyun. İlk göz atacağınız demolardan birisi olsun derim. Kendisinden gayet umutluyum, umarım beni yanıltmaz. Çıkışına da fazla bir süre kalmadı; 15 Kasım’da geliyor.

Été

Arada soluklanıp rahatlamak için oynadığımız oyunlar olur ya, işte Été de tam olarak bu gruba girmeye aday oyunlardan. Bir ressamı canlandırdığımız oyunda; etrafı keşfediyor, solgun dünyaya renk veriyor, bir yandan da tuvalimiz için çevremizden ilham alıp güzel güzel resimler yapıyoruz. Keyif aldığım bir oyun oldu, özellikle resim yapmak konusunda sunulan çeşitlilik, özgürlük hoşuma gitti, bakalım sizler de beğenecek misiniz? Été, bir aksilik olmazsa önümüzdeki yılın ilk aylarında oyun severlerle buluşacak.

Agatha Christie – Doğu Ekspresinde Cinayet

Agatha Christie romanlarını ve ünlü dedektifimiz Hercules Poirot’yu sevenlerin zaten çoktan takip listelerine aldıkları ve buluşmak için artık gün saydıkları bir oyun. Agatha Christie’nin en ünlü romanlarından Doğu Ekspresinde Cinayet’in modern bir yorumlaması olarak değerlendirilebilecek oyunda, yine Poirot’nun yeteneklerinden istifade ediyor, delilleri topluyor, mantıksal çıkarımlarda bulunuyor ve katile adım adım yaklaşıyoruz. Bu da merakla beklediğim bir başka oyundu, demosunun gelişi o açıdan da iyi oldu. Artık darısı oyunun çıkışına. Onun için de fazla bir zaman kalmadı, 19 Ekim’de bizlerle.

Enshrouded

Enshrouded, bu Steam Next Fest’in kendisinden en çok söz ettiren demolarından birisi olabilir. Yapımcıları, “Valheim ile Zelda’nın buluşması” olarak tanımlıyorlar oyunu. Zaten ilk andan itibaren Zelda serisinden ne kadar ilham aldığını görebiliyorsunuz. Üst kurma mekanikleri işin içine girdiğinde de Valheim’a bir selam çakıyor Enshrouded. Aslında eksikleri, göze batan yanları da var, ama yine de güzel bir oyun olma yolunda ilerlediğini düşündürüyor. Siz de bir göz atın derim.

Ghostrunner 2

İlk oyun güzel bir sürpriz olmuş; siberpunk bir evrende ninja olmak nasıl olur, güzel bir şekilde göstermişti. İlk oyunun başarısını göz önünde bulundurunca devam oyununun gelmesi de şaşırtıcı olmasa gerek. Ghostrunner 2 ile buluşmamıza 2 hafta kadar bir süre kalmışken, demosu da Steam Next Fest’te yerini aldı. Yine ilk oyundaki gibi hızlı parkur ve çatışma mekanikleriyle bizlere keyifli bir oyun tecrübesi vadettiğini söylemek mümkün. Siber ninjamızla bir kez daha buluşmak için heyecanlanmamızı sağlayacak yeterli malzeme var elimizde.

Looks Good

Daha önceki Steam Next Fest etkinlilerinde önerdiğimiz demolardan birisi olan A Little to the Left’e benzer bir oyun görünce dayanamadım, onu da listeye alıverdim. Temel olarak nesneleri doğru yere yerleştirmeyle ilgili bir oyun olarak özetleyebiliriz Looks Good’u. Unpacking veya A Little to the Left gibi oyunları oynamış ve beğenmişseniz, Looks Good da sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Çıkış tarihi henüz belli değil, fakat bizleri fazla bekletmeyeceğini tahmin ediyorum.

Super Crazy Rhythm Castle

Listede bir Konami oyununa yer vermek her zaman nasip olmuyor, fırsatı bulmuşken değerlendirelim dedik :) İyi ki de öyle yapmışız, Super Crazy Rhythm Castle’ın demosu keyif aldığım demolardan oldu. Renkli görsel tarzı ve hoş müzikleriyle, bir ritim oyunundan ne beklenirse onu sunacak gibi görünüyor.

Super Crazy Rhythm Castle da önümüzdeki ay gelecek oyunlardan birisi, 14 Kasım’da çıkacak. Demosu heveslendirdi, merakla bekliyorum kendisini.

Robocop: Rogue City

Robocop; Steam Next Fest’in görece büyük oyunlarından birisi olarak değerlendirilebilir. Zaten takip listemizde yer alıyordu. Fırsatı bulmuşken demosuna bakmamak olmazdı. Bana biraz Virtua Cop’u hatırlattı (Neden acaba :)) -ki bu da hiç şikayetçi olacağım bir şey değil; severek oynadığım bir oyundu, bir nevi modernleştirilmiş bir Virtua Cop deneyimi yaşamak hoşuma gider.
Alex Murphy ile suçluların çanına ot tıkamak için 1 aydan az bir süremiz kaldı; Robocop: Rogue City, 2 Kasım’da geliyor.

Classified: France '44

Liste hazırlayıp da strateji oyunlarına yer vermesek olmazdı, öyle değil mi? Ben de şansımı duyurulduğu günden beri takip listemizde yer alan Classified: France '44 ile deneyeyim istedim, fena da olmadı bence. Commandos ve Jagged Alliance gibi oyunları andıran yanları olduğunu söylemek mümkün. Sıra tabanlı taktik stratejileri seviyorsanız, sizler için de güzel bir alternatif olabilir. Normalde bu yıl içerisinde çıkması bekleniyordu, fakat o da 2024’e kaldı.

The Thaumaturge

İlk olarak Project Vitriol adıyla çıkmıştı karşımıza. Hakkında fazla bilgi yoktu, ama yine de temasıyla ilgimi çekmeyi başarmıştı. İşin içinde 11 bit studios ve Fool’s Theory’nin olması da umut veren detaylardan birisiydi elbette. Birkaç ay önce resmi duyurusu geldi, adının The Thaumaturge olduğunu öğrendik. Sonrasında yapımcılar yeri geldi fragmanlarla yeri geldi röportajlarla oyuna dair yeni bilgiler paylaştılar. Şimdi de demosuyla bizleri nasıl bir oyunun beklediği hakkında daha net bir fikir edinmiş olduk. Gördüklerimden sonra hevesim biraz daha arttı diyebilirim. Sonuçta kaç demoda Rasputin gibi bir karakter karşımıza çıkıyor, öyle değil mi :) İşin şakası bir yana bu oyundan umutluyum; umarım beklentilerimiz boşuna çıkmaz ve oyun severler için güzel geçen bir yılı yine güzel oyunlarla kapatmamıza katkıda bulunur. The Thaumaturge’un çıkış tarihi de geçtiğimiz gün açıklandı, 5 Aralık’ta bizlerle.

 

YORUMLAR
mit1980
13 Ekim 2023 07:02

Eline sağlık Engin, güzel bir liste olmuş. Ben de şunları beğendim. Denemek isteyenler olabilir diye şuraya iliştireyim :) 

Echoes of the Living, Last Train Home, Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin, Vlad Circus: Descend Into Madness, Relentless Frontier, Wizordum.

GwynBleidd
12 Ekim 2023 17:59

Güzel liste olmuş teşekkürler. Bu Next Fest'te çok fazla iyi oyun var gibi geldi. İlk aklıma gelen Peripeteia adlı oyun. Çok derin bir yapısı var gibi ama daha yolun başındalar gibi geldi. Ya da demo çok boştu. Another Crab's Treauser da çok yaratıcı bir souls oyunu ama küçük teknik sorunları var. Daha çok fazla oyun vardı da bakmaya üşendim :D 

Parolamı Unuttum