Steam Next Fest Ekim 2023 Demo Önerileri – #Yerli Oyunlar

Yerli oyunlar zamanı…

Steam Next Fest’in sonuna doğru gelirken, yerli oyunlar için de bir liste hazırlayalım dedik. Sizin de belirtmek istediğiniz yerli oyunlar varsa, yorumlarınızı bekleriz.

Unawake

Unawake, Steam Next Fest’te kendisinde söz ettiren yerli oyunlarımızdan birisi oldu diyebiliriz. Görsel yönden yabancı muadillerine denk bir oyun olabileceğini düşündürüyor şimdiden. Aksiyon kısımlarında da fena sayılmaz aslında. Bununla birlikte alacağı uzun bir yol var daha, bunu belli eden birçok detay bulunuyor demoda. Yine de umut vadeden yerli yapımlardan birisi olduğunu belirtmiş olayım.

Heroes & Redemption

Heroes & Redemption’ı yerli Vampire Survivor’ımız olarak değerlendirebilir miyiz, neden olmasın :) Geliştirici ekip, oyunlarını “roguelite bullet-hell” şeklinde tanımlıyorlar. Etraftan onlarca, yüzlerce düşman üzerimize atılıp duruyor, karakterimiz de olabildiğince uzun bir süre boyunca hayatta kalmaya çalışıyor. Yönetebileceğimiz farklı karakterler, karakterlerimizin kullanabileceği farklı yetenekler ve güçler, kendilerine has özellikleri bulunan farklı haritalar ve elbette boss savaşları bizleri bekliyor. Çıkış tarihi henüz belirlenmemiş. Bakalım benzerleri arasından sıyrılabilecek mi.

Anomaly Agent

Herhalde birçoğunuz bu oyundan haberdardır, bugüne kadar yeterince reklamı yapıldı, kendisinden bol bol söz edildi diye düşünüyorum. Yine de bu listede yer vermesek olmazdı. Derli toplu, neredeyse sıfır sıkıntıyla oynanan bir demo var karşımızda, keyifle oynanıyor, su gibi akıp geçiyor :) Çıktığında da kendisinden bahsedeceğiz nasılsa, o yüzden sözü daha fazla uzatmıyor, sizi demosuyla baş başa bırakıyorum.

New Cycle

New Cycle, önümüzdeki dönemde çıkacak yerli oyunlar içerisinde kendisinden söz ettirebileceklerden bir diğeri. Dağıtımcılığını Daedalic Entertainment üstlenmiş olması da bu görüşü destekleyebilecek bir detay. Biraz The Settlers, biraz Frostpunk var içinde. Yönetmeniz gereken birçok detay barındırıyor ve bu da oyundan alacağınız keyfi artıran bir özellik bence. Sadece kaynak toplayıp binalar inşa etmekle uğraşmıyorsunuz, hava koşullarının etkisini de şehir sakinlerinin beklentilerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Güzel bir strateji oyunu olacağını ve türü sevenler için iyi alternatifler arasına adını yazdırabileceğini düşünüyorum, umarım yanıltmaz.

Leila

Yerli oyunlar için ayrı bir liste yapıyor olmasaydık da Leila’yı sizlerle paylaşırdım sevgili Oyungezerler, zira bu Steam Next Fest etkinliğinde en sevdiğim demolardan birisi oldu kendisi. Öyle ahım şahım bir yanı yok belki. Ama yine de bölümden bölüme farklılık gösteren bulmacaları, el çizimi grafikleri, arka planda sakince bize eşlik eden müzikleri ve en çok da iyi yazıldığını düşündüğüm metinleriyle gönlümü almayı başardı. Kendi zihninde çıktığı yolculukta Leyla’ya eşlik etmek için sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim gönül rahatlığıyla.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum