Advertisement

Steam Next Fest Haziran 2024 Demo Önerileri – #1

Next Fest olur da liste yapılmaz mı :)

Bir kez daha Steam Next Fest günleri geldi ve bir kez daha demo önerilerimizle karşınızdayız. Yine yüzlerce demo bulunuyor ve yine hangi birine bakacağımızı şaşırdık. Önceki listelerde olduğu gibi elimizden geldiğince farklı türlerden örneklere yer vermeye çalıştık. Yine de gözden kaçan veya listelerde yer veremediğimiz sürüsüne bereket demo olacaktır illaki. Sizin dikkatiniz çekenleri de yorumlarda paylaşırsınız, öyle değil mi?

O zaman lafı daha fazla uzatmadan listelerimizden ilkine geçelim. Bakalım hangi demolar girmiş listemize…

Bō: Path of the Teal Lotus

Bu Next Fest’te oynayacağınız birçok demo olacaktır büyük ihtimalle. Onların arasına Bō: Path of the Teal Lotus’u mutlaka ekleyin derim. Japon folklorundan esinlenen, el çizimi grafiklere sahip bir aksiyon platform oyunu. Görselleri, sesleri, müzikleri ile güzel bir atmosfer sunuyor. Oynanış da keyifli. Bu yılın başarılı oyunları arasına adını yazdırması kuvvetle muhtemel. 17 Temmuz’da çıkacak.

Metal Slug Tactics

Metal Slug sahalara geri dönmeye hazırlanıyor, bu sefer taktik strateji türünde bir oyunla. Steam Next Fest de bizleri nasıl bir oyunun beklediğine dair bir fikir edinmemizi sağlıyor. Metal Slug nostaljisi yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Bu yılın son çeyreğinde geliyor. Takip listemize aldık, merakla bekliyoruz.

Closer the Distance

Trajik bir kayıp, açığa çıkarılmayı bekleyen sırlar, onarılmayı bekleyen bağlar, yardımınıza ihtiyaç duyan yakınlarınız… Tanıtımında belirtildiği gibi aile bağları ve arkadaşlıklar üzerine duygusal bir hikâye anlatıyor Closer the Distance. Duyurulduğunda takip listeme eklemiştim. Demosu gelince de fırsatı değerlendireyim dedim. Bu tarz duygusal hikayelerden hoşlanıyorsanız, siz de takibe alın. Bu yıl içerisinde bizlerle olacak.

The Alters

Bir yandan Frostpunk 2’yi bekliyoruz 11 bit studios’tan, öte yandan bir de The Alters var. The Alters, tanıtım videolarıyla dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Şimdi de demosuna göz atma şansı bulduk.

Karakterimiz Jan Dolski, tehlikelerle dolu bir gezegenden kurtulmaya çalışıyor. Bunu yaparken de kendi kopyalarıyla el ele veriyor. Her bir kopya farklı bir yeteneğiyle bu mücadeleye destek sunuyor.

Demoda ufak tefek bazı teknik hatalara da denk geldim gerçi. Ama yine de göz atmakta fayda var bence.

Uncle Chop's Rocket Shop

Uncle Chop's Rocket Shop, adından anlaşılabileceği gibi bir roket tamir istasyonunda sağa sola koşturup çeşit çeşit uzay aracını tamir etmeye çalıştığımız bir oyun. Demosuyla hafif bir ısınma turu atıyor, atölyemizi ufak ufak geliştirip tamirat-tadilat işlerine başlıyoruz. Eğlencelik oyunlardan birisi olarak değerlendirilebilir. Kasım ayında geliyor.

Dustborn

Dustborn da bir süredir takip etmekte olduğum oyunlardandı. Next Fest’te demosu paylaşılınca da fırsatı değerlendireyim dedim. Alternatif bir tarih, bölünmüş bir Amerika, sıra dışı bir müzik grubu ve sürprizlere açık bir yolculuk bizleri bekliyor. Eğlenceli bir oyun olma potansiyeline sahip, en azından demodan öyle bir izlenim edinmek mümkün. 20 Ağustos’ta oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Beklediğimiz gibi çıkacak mı bakalım.

Citadelum

Anno 117: Pax Romana duyurulduktan hemen sonra Citadelum demosuna denk gelmek de güzel oldu :) Gerçi Citadelum ile bir seri arasında benzerlik kuracak olsak akla ilk gelecek seri Caesar olsa gerek. Fazlasıyla Caesar oyunlarını hatırlatıyor, ama elbette yenilenmiş bir versiyonu gibi. Şehir kurma oyunları için alternatifler arasına yazılabilecek bir oyun. Bu yıl içerisinde geliyor.

Demonschool

Demonschool, bu yıl çıkacak taktik-RYO’lardan birisi. Bir yandan öğrencilik yapıp bir yandan yaratıklarla savaşan, kıyametin gelişini engellemeye çalışan bir ekibi yönetiyoruz. Faye ve arkadaşlarının macerası ilginizi çekerse, oynamak için fazla beklemeniz de gerekmeyecek, 3 ay sonra bizlerle, 13 Eylül’de çıkıyor.

Sumerian Six

Devolver Digital bünyesinde yer alan Artificer tarafından geliştirilen bir taktik strateji oyunu olan Sumerian Six, sizlere de Commandos’u hatırlatabilir. 2. Dünya Savaşı’nı kendisine tema olarak seçmekle birlikte, işin içine bir miktar fantastik unsurlar da katılmış durumda. Bu yönüyle çok sevdiğimiz (ve gidişiyle bizleri çok üzen) Mimimi Games’in Shadow Gambit’ine benzetmek de mümkün.

Artificer ekibi bu konuda Mimimi Games kadar başarılı bir performans sergileyebilecek mi, görmek için sabırsızlıkla bekliyorum, çok yakından takipteyim.

Dungeons of Hinterberg

Hakkındaki haberleri paylaşırken de sık sık belirtiyorum, umutlu olduğum bağımsız yapımlardan Dungeons of Hinterberg. Kendisine “Beklediğimiz İndie’ler” köşesinde de yer vermiştik. Çıkışına 1 ay civarında bir süre kalmışken Next Fest’te demosuyla karşımıza çıktı, iyi de yaptı :) Hayal kırıklığı yaşatmayacak gibi görünüyor. Demonun bu yönde umut vadettiğini söylemek mümkün.

18 Temmuz’da bizlerle. Dört gözle bekliyoruz, yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
GwynBleidd
15 Haziran 2024 13:29

Harika liste olmuş. Listedeki oyunların yarısını görmedim bile. Demo sayıları o kadar arttı ki artık baya bir 'hidden gem' kaçırıyor insan.

Parolamı Unuttum