Steam Next Fest Şubat 2024 Demo Önerileri – #3

Korsan liste yaptım, çaktırmayın :)

Aslında aramızda 2 liste paylaşalım diye konuşmuştuk. Ama baktım daha birçok demo var, “Bir liste daha yazsam ne olur ki” dedim, korsan bir liste hazırlayıverdim, çaktırmayın :)

Tales of Kenzera: ZAU

Raised by Wolves ve Asassin’s Creed Origins’ten bildiğimiz Abubakar Salim, TGA 2023 töreninde sahneye çıkıp, stüdyosunun ilk oyunu Tales of Kenzera: ZAU’yu duyurmuştu. Bu oyunun hikayesinin kendisi için kişisel bir boyutu olduğu da söylenebilir. 2013 yılında babasını kanserden dolayı kaybetmesinin ardından yaşadığı acının ve yasın oyunda etkili olduğunu açıklamıştı. Oyunla ilgili bir röportajında “Pek çok yerden ilham aldım, ama aslında 10 yıl önce babamı kaybettikten sonra yaşadığım acıdan ve sonrasında yaptığım yolculuklarımdan çıkan bir fikir bu” demişti.

Genç bir şaman olan Zau, babasını kaybetmiş. Onu ölümden geri getirebilmek için Ölüm Tanrısı ile pazarlık yapıyor ve zorlu, hatta imkânsız denilebilecek bir maceraya atılıyor. Bantu söylencelerinden esinlenen bir evren yaratılmış bu oyunda. Şaman dansının ritmine kendinizi kaptırıyor, Ay ve Güneş maskeleriyle farklı çatışma stilleri arasında geçiş yapıp düşmanlarınızı alt etmeye çalışıyorsunuz. Görseller güzel, oyun keyifli, hikâye ilgi çekici. Yani her şey olması gerektiği gibi görünüyor.

Uzun lafın kısası, bu oyundan umutluyum, metroidvania türünde güzel bir örnek daha geliyor gibi. Kendisiyle 23 Nisan’da buluşacağız.

Terra Memoria

RYO en sevdiğim oyun türü olabilir; ister Japon RYO olsun ister Batı türü RYO, ister taktik strateji olsun isterse son yıllarda örneklerini sıkça görmeye başladığımız aksiyon RYO. Hal böyle olunca da nerede bu türden bir oyun görsem kendimi tutamıyorum. Steam Next Fest’te de böyle örneklere elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum.

Bunlardan birisi olan Terra Memoria da sıra tabanlı savaş sistemine sahip bir RYO. Görsel yönden Octopath Traveler’ı anımsatıyor. Renkli karakterlerden oluşan bir ekibimiz, bir yandan kristal kıtlığı ve antik robotların saldırılarına bir çözüm bulmaya çalışırken bir yandan da soluklanıp yemek yapmaktan hazine avcılığına yan faaliyetlerle uğraşıyorlar.

Terra Memoria; bir yandan çatışmalar, bir yandan inşa işleri, bir yandan da çözülmeyi bekleyen bulmacalar barındıran bir RYO. Takip listemize aldık, bekliyoruz.

Sword of Convallaria

Hazır RYO’lardan söz etmişken, Steam Next Fest’te hoşuma giden bir başka RYO’dan da bahsedeyim istedim.

Sword of Convallaria, taktik RYO türünde bir oyun. Yine Octopath Traveler ve benzerleri gibi piksel grafiklere sahip bir yapım var karşımızda, dolayısıyla sevimli göründüğünü söylemek mümkün. Bunun yanında hikayesi ve kahramanları da fena durmuyor. Fire Emblem kadar iddialı olmasa da onu anımsatan yönleri de var. Farklı sınıflardan birçok karakter, bu karakterleri eğitip geliştirmek, aralarında bağlar kurmak ve savaş alanlarında ekibinizi olabilecek en iyi taktikle idare etmeye çalışmak gibi özellikleriyle türün benzer örneklerini akıllara getiriyor. Oyunun müziklerini FF Tactics ve Tactics Ogre gibi oyunların da müziklerine imza atan Hitoshi Sakimoto yapıyor. Seslendirmeler de iyi, yine deneyimli isimlerle çalışılmış. Sizin anlayacağınız ilgi çekebilecek bir oyun olması için her tuşa basılmış :)

Bütün bunların üzerine bir de ücretsiz olacağı söyleniyor. Bu durumda da bize çıktığında mutlaka bir şans vermek düşüyor. Bu yıl içerisinde oyun severlerle buluşacak. Takipteyiz.

Global Conflagration

Global Conflagration, bir gerçek zamanlı strateji oyunu. Bir paralı asker grubu isyan çıkarıyor ve Avrupa yine bir çatışmanın merkezi haline geliyor. Avrupa devletleri yeni bir birlik kurup bu grupla savaşa girişiyor. EDU, önündeki bürokratik engelleri aşıp Avrupa’yı bir arada tutmaya çalışırken, Carpathia da Doğu Avrupa’yı tek bayrak altında birleştirmeye çalışıyor. Arada bir de Vamguard adlı bir fraksiyondan bahsediliyor ama onlar nedir, necidir, bilemiyorum. Onu da artık oyun çıktığında öğreniriz.

Company of Heroes’un günümüze taşınmış versiyonu gibi değerlendirilebilecek bir oyun Global Conflagration. Bu yıl içerisinde erken erişime çıkacak.

Flock

Her ne kadar Palworld, “yaratık toplama” kontenjanını fazlasıyla doldurmuş olsa da Flock da kendi çapında bu pastadan pay almaya çalışan bir oyun :) Etrafta dolanıp yaratıkları gözlemliyor ve albümünüze işliyorsunuz. Albüme işlerken hangi familya içerisinde olduğunu ve o familyanın hangi üyesi olduğunu tespit etmek için yaptığınız gözlemle o türün özelliklerini eşleştirmeye çalışıyorsunuz. Yaratık kataloğu işlerini bir kenara bıraktığınızda da yaratık toplama faslı devreye giriyor. Topladığınız türlü türlü yaratıkla gökyüzünde süzülüp yeni mekanlara yol alıyor, yeni yaratıklar keşfediyorsunuz.

Yaratık çobanlığı ilginizi çekiyorsa, Flock da takip listenize ekleyebileceğiniz oyunlardan.

Once a Tale

Bir yandan Harold Halibut’u bekleyeduralım, onun gibi stop-motion film tadında bir başka oyun daha geliyor. Once a Tale, Hansel ve Gretel masalını konu edinen bir macera oyunu. Bulmaca ve platform ögeleri de içeriyor. Demo bana bir miktar Brothers: A Tale of Two Sons’ı da hatırlattı. Burada da 2 kardeşi bir arada kullanıp çözmemiz gereken bulmacalar, aşmamız gereken engeller var.

Bu arada her ne kadar Hansel ve Gretel masalını merkezine almışsa da etrafını diğer masallarla da besleyip büyütmüş bir oyun Once a Tale. Vahşi kurt ve kardeşlerinden ayrı düşmüş domuzu görünce garip gelmesin yani, bunlar gibi farklı masal karakterlerine denk geleceksiniz oyun boyunca.

Çıkış tarihi henüz belli değil, ama bu yıl içerisinde gelmesi bekleniyor.

Welcome to ParadiZe

Gayet geyik bir oyun Welcome to ParadiZe. “Zombilerden kaçıp durmaktan bıkmadınız mı, onları elemanınız haline getirin” sloganıyla özetlenebilecek bir daveti var ParadiZe’ın. Buradaki insanlar bir teknoloji geliştirmişler, zombileri kontrol edebiliyorlar. İnşaat işlerinden kaynak toplamaya hatta yeri geliyor bodyguardlık işlerine kontrol altındaki zombiler ya da burada adlandırıldıkları haliyle zombotlar bakıyor. Siz de ParadiZe’a gidip kendi zombot ekibinizi oluşturmaya, kendinize ait bir kamp kurup geliştirmeye çalışıyorsunuz. Beni eğlendiren bir demo oldu, böyle absürt oyunları da es geçmemek lazım.

Sizler de çağrıya kayıtsız kalmayıp ParadiZe’ı ziyaret etmek niyetindeyseniz, kapılar 29 Şubat’ta açılıyor :)

Cabernet

Cabernet, 19. Yüzyıl sonlarında Doğu Avrupa’ya götürüyor bizleri. Ailesinin gözbebeği genç doktor Guide Liza’nın cenaze merasimiyle başlıyoruz oyuna. Orada Liza ile ilgili yaptığımız yorumlar karakter özelliklerini belirliyor (Son dönemlerde bu tarz örnekler görmüştük, karakter özelliklerini seçmek için hoşuma giden bir yöntem bu). Sonrasında da Liza’nın bir mahzende gözlerini açtığını görüyoruz. Bingo! Kahramanımız genç doktorluktan genç vampirliğe terfi etmiş! Kontes Orlova’nın malikanesinde diğer vampirlerle tanışacak, vampir özelliklerini kullanmayı öğrenecek ve bu sonsuz yaşamı anlamlı kılmaya çalışacak bu genç kızımız.

Güzel bir vampir oyunu olabilir. Bu yıl içerisinde çıkacağı söyleniyor. Takip listeme aldım, bekliyorum.

 

 

YORUMLAR
Decypher
11 Şubat 2024 20:28

Şu Next Fest'i bir aya çıkarsalar da tadını çıkara çıkara oynayabilsek demoları. Süreyi çok kısa tutuyorlar.

Parolamı Unuttum