Steam Sohbetlerinde Artık İstediğiniz Kelimeyi Sansürlemek Mümkün

Ne kadar da **** bir özellik

Steam ayarlarına eklenen yeni bir özellik sayesinde artık Steam Sohbetlerinde hangi kelimeleri açıkça, hangilerini sansürlü olarak görmek istediğinizi seçebileceksiniz. Daha önce bazı çevrimiçi çok oyunculu oyunlar için kullanılmak üzere geliştirilen bu sistem, son güncellemeyle birlikte Steam'in bir parçası haline geldi.

Steam'in zaten sansür istediğiniz taktirde sansürlediği bazı kelime ve deyimler var, ama artık bunlara ek olarak görmek istemediğiniz her türlü kelimeyi de filtre olarak ekleyebiliyorsunuz. Bunu yaptığınızda küfürler "♥♥♥", hakaretler ise "***" ile sansürleniyor. Yani sansür cinsinden de kelimenin nasıl bir şey olduğunu tahmin etmeye çalışabiliyorsunuz :)

Yalnız ayarlarda ilginç bir durum var, sanırım bu dilsel anlamla ilgili. Burada üç seçeneğiniz var: hem küfürleri, hem hakaretleri sansürleyebiliyorsunuz. Küfürlere izin verebiliyor ama hakaretleri sansürleyebiliyorsunuz. Her ikisini de serbest bırakabiliyorsunuz. Ama küfürleri sansürle, hakaretlere izin ver diye bir seçenek yok.

Profanity, yani küfür, kullanıcıların yaygın olarak kullandıklarını küfürlerden meydana geliyor. Slur, yani hakaret ise, çeşitli dini, etnik ve kendilerini farklı olarak tanımlayan gruplara ve ırklara karşı kullanılan hakaretlerden meydana geliyor.

Tabii hakaretleri istediğiniz kadar sansürleyin, sonuçta bu ortada bir hakaret olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yani birinin size ***** diye laf söylediğini görünce "haa neyse ki sansürlendi" diye düşünmezsiniz herhalde, yani bu kelimeleri görmek istememek tabii doğal, ama Steam'in moderasyonu da elden bırakmaması lazım.

Bu ayarı Steam mağazasının ana sayfasında Tercihler menüsünden görebilirsiniz. Sayfanın alt kısmındaki Topluluk İçeriği Tercihleri bölümünden istediğiniz seçenekleri seçmeniz mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum