Steam Yaz İndirimlerinde Kesinlikle Kaçırmamanız Gereken 10 Bağımsız Oyun

GabeN acı bize.

 Steam yaz indirimleri başladı. Bu ne demek oluyor? Delik bir cüzdan ve köşeye atılıp yüzüne bakılmayacak bir sürü oyun tabii ki de. Steam her ne kadar bazı oyunları ana sayfadan gösteriyor olsa da, birçok oyun Steam'in tıklanmayan linklerinin tozlu URL'lerinde kaybolmaya yüz tutmakta. Hele bir de bağımsız oyunsanız vay hâlinize... Bundan dolayı gözünüzden kaçması muhtemel ama kesinlikle oynamanız gereken 10 bağımsız oyundan oluşan bir liste çıkardım. Steam'deki oyunların birçoğu indirimde ama ben listeyi olduğu kadar yüksek indirim yemiş oyunlardan seçmeye çalıştım. Tavsiye sırasına göre yaptığım listeyi aşağıda bulabilirsiniz:

Thumper18,60 / 31

Benim için geçen yılın en iyi oyunlarından biri olan Thumper'ı tarif etmem için kullanabileceğim en basit sıfat "vahşi" olur herhalde. Tarihin belki de gelmiş geçmiş en iyi ritm oyunlarından Thumper'ı kulaklıksız ya da subwoofersız oynarsanız yanlış yaparsanız. Oyuna Indie Nöbeti'nin ilk bölümünde de her vermiştim.

HITMAN - ₺57,05 / ₺167

Hitman burada ne yapıyor, demeyin. Geçen günlerde haberini yaptığımız üzere oyunun yapımcısı IO Interactive, Hitman serisinin isim haklarını satın alarak Square Enix'den ayrılmıştı. Bu da teknik olarak Hitman'i bağımsız bir oyun yapıyor. 57 liraya oyunun komple paketini satın alabilmek kesinlikle kaçırılmaması gereken bir fırsat olmuş.

What Remains of Edith Finch₺23,25 / ₺31

Indie Nöbeti'nin son bölümünde de bahsettiğim üzere, What Remains of Editch Finch, oyunlarda hikâye anlatımı nasıl yapılır diye okullarda ders olarak okutulması gereken bir oyun olmuş. İndirimi çok fazla olmasa da 23 lira bu oyun için az bile.

Darkest Dungeon - ₺15,60 / ₺39

Darkest Dungeon manyaklar için manyaklara yapılmış bir oyun olsa gerek. Ama oyunu 60 saat oynayıp tüm karakterlerinizi ölümün soğuk kollarına yolladığınız da, yapacağınız şey oyunu silip PC'nizi camdan aşağı fırlatmak değil, yanınıza sıcak bir kahve alıp "Yeni Oyun"a basmak olacak. Tarık'la yaptığım inceleme videosunu buradan izleyebilirsiniz.

SOMA - ₺14,70 / ₺49

Biliyorum kaçmalı saklanmalı korku oyunlarından gına geldi artık ama SOMA bu türe kattığı psikolojik elementle 2015'in en sağlam oyunlarından biri olmuştu. Oyunun sürprizli hikâyesi, yaratıklardan saklanma döngüsünden sıkılsanız bile sizi ekrana kilitleyecektir.

tum-zamanlarin-en-cok-satan-25-oyunu

Virginia4,70 / ₺18

Twin Peaks dizisinden esinlenen Virginia, küçük Amerikan kasabası ve gizemli hikâyesiyle dikkatimi çekmişti. Fakat oyunu bu listedeki tüm oyunlardan ayıran özelliği ses mühendisliğinde. Virginia diyalogsuz hikâyesini, müzik ve film gibi sahne geçişleriyle anlatıyor. Virginia'ya da Indie Nöbeti'nde yer vermiştim.

Transistor - ₺4,65₺31

Bastion'un yapımcısı Supergiant Games, 2014 yılında ortaya çıkardığı bu muhteşem bağımsız oyunla kalbimi -tekrar- çalmayı başarmıştı. Sıra tabanlı/gerçek zamanlı karışımı oynanışı ve olağanüstü müzikleriyle Transistor kesinlikle kaçırılmaması gereken bir oyun.

Inside + Limbo - ₺19,98 / ₺49,00

Steam yaz indirimlerinde Inside ve Limbo paketinin yediği yüzde %60'lık indirim, oyunların yapımcıları Danimarkalı Playdead stüdyosunun iç karartıcı ve şok edici hikâye anlatımına girmek için çok iyi bir fırsat olmuş.

Kona - ₺15,50 / ₺31

Kanada'nın küçük bir kasabasında işlenen cinayeti çözmek ve kasabanın sakinlerinin neden birden ortadan kaybolduklarını anlamak için hem doğanın kendisiyle hem de doğa üstü güçlerle mücadele ettiğimiz Kona; atmosferi ve dedektiflik hissini güzel bir şekilde vermesiyle kendisine bu listede yer buldu. Serpil ve Emre'yle yaptığımız incelemeye buradan göz atabilirsiniz.

Antichamber₺6,20 / ₺31

Antichamber tarif etmesi çok zor bir oyun. Düz olarak bakıldığında sıradan bir yürüme simülasyonu gibi gözükse de, aslında içinde insan zihni ve algılarımızla ilgili çok ince mesajlar barındıran bir bulmaca oyunu.

yakin-gelecek-bu-grafikleri-haber-ici

Bu 10 oyunun yanında listede yer almayı hakeden diğer oyunlar da şöyle:

The Fidelio Incident- ₺15,84 / ₺24
Hyper Light Drifter - ₺15,50 / ₺31
Pinstripe - ₺16,08 / ₺24
Stardew Valley - ₺14,40 / ₺24
Hollow Knight - ₺15,58 / ₺24
Firewatch - ₺13,95 / ₺31 
The Stanley Parable ve The Beginner's Guide11,88 / ₺42

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum