Steam Yaz İndirimlerinde Sona Doğru - Kaçırmamanız Gereken 10 FPS Oyunu

İndirimler bitmeden bir kaç FPS kapmak istemez miydiniz?

Farkındasınız değil mi, Steam Yaz İndirimleri bitmek üzere. Son dakika golü atmak için 5 Temmuz akşam 20:00'ye kadar vaktiniz var. Yine iyi bile dayandınız bence, bu indirimlerde çok fazla harcamadınız. Ama aklınızda da sizi şöyle uzun süre idare edecek bir FPS oyunu, hatta FPS paketleri almak var. O zaman durun size azıcık yardımcı olmaya çalışalım. Yaz İndirimlerinde satın alabileceğiniz FPS serilerine bir göz attık, indirimlerini gözden geçirdik, cazip paketleri not aldık ve önerilerimizi sıralamaya karar verdik. Elbette aralarından 10 isim seçmek kolay olmadı, ama atladıklarımızı siz zaten satın almışsınızdır değil mi?

Bu arada "10 FPS Oyunu" dedik ama birbirinden cazip paketleri görünce onları da tek oyundan sayıverdik. Böylece listemizdeki oyun sayısı aslında oldukça yükselmiş de oldu diyebiliriz.

Metro Redux Bundle (49 TL12,25 TL) - %75 indirimli

E3'te Metro: Exodus ismindeki yeni oyunun duyurulması büyük bir coşkuyla karşılanmıştı, bunun sebebini hiç merak etmiyor musunuz? İşte fırsat ayağınıza geldi diyebiliriz. Metro Redux paketi Metro 2033 ve Metro: Last Light oyunlarının Redux versiyonlarını içeriyor ve bu klasik oyunları yeni nesil için geliştirilmiş motor eşliğinde oynamamızı sağlıyor. Siz de bu sayede Moskova'nın yeraltı metro dünyasına adım atabilir ve hayatta kalmak için canınızı burnunuza takarken bu serinin neden böylesine büyük bir hayran kitlesi olduğunu öğrenebilirsiniz. Fiyatı da kesinlikle çok uygun.

Left 4 Dead Bundle (62 TL4,64 TL) - %93 indirimli

İndirim oranını yanlış görmüyorsunuz. Yani bu fiyatta satılan bir oyuna sahip olmayan bir zahmet "FPS oyunları benden sorulur" demesin. Co-op oynanış sunan Left 4 Dead serisinde hayatta kalanlar olarak (ya da hayatta kalmaya çalışanlar diyelim) zombi sürülerine karşı mücadele ediyoruz. Ama buradaki zombi sürüleri yapay zekalarını sağolsun nefes almanıza bile izin vermiyorlar. Yanıma oynayacak kişi bulamam diye de dert etmenize gerek yok çünkü her iki Left 4 Dead oyunu da hala daha yoğun biçimde oynanıyor. İnanmıyor musunuz? Left 4 Dead 2'nin son iki haftadaki oyuncu sayısının 1,382,658 olduğunu söyleyeyim o zaman.

Arma 3 (99,99 TL33,99 TL) - %66 indirimli

Aslında Arma'ya bulaşmak istiyorsanız %80 indirimle 16,80 liraya düşmüş olan Arma 2 Complete Edition'a da göz atabilirsiniz, ama almışken en yenisini alalım değil mi? Bu popüler askeri simülasyon Call of Duty veya Battlefield gibi FPS'lerin gerçekçi olduğunu düşünen oyunculara "gerçekçi FPS böyle olur" demeye sonuna kadar hakkı olan, oldukça taktiksel bir oyun. Ayrıca Arma serisinin modlanabilirliğini de unutmamak lazım. O çok sevilen DayZ, PlayerUnknown's Battlegrounds gibi oyunların çıkış noktasının neresi olduğunu sanıyordunuz ki?

Devolver Digital FPS Bundle (149 TL18,14 TL) - %88 indirimli

Zamanında az Serious Sam oynamadık. Bence FPS türüne damgasını vurmuş, o ciddiyeti dağıtan ve bunu büyük bir başarıyla yapan bir oyundu. Devolver Digital'in hazırladığı bu FPS paketinde Serious Sam: The First Encounter'ın öncesini anlatan ve kendisini "adam gibi adamlarla dolu, siper almanın amatör işi, tetiği çekmenizle bir şeylerin patlamasının an meselesi olduğu" Serious Sam 3: BFE bulunuyor. Ayrıca Shadow Warrior ve Hard Reset'in yenilenmiş halleriyle de keyifli FPS oyunları kotanızı ucuza doldurma şansına sahip olabilirsiniz. Yani aslında Serious Sam önerecekken gittik paketi satın aldık, oldu mu bu iş?

Bullestorm: Full Clip Edition (75 TL52,50 TL) - %30 indirimli

Listemizdeki en pahalı oyunlardan biri ama değer mi derseniz... Şimdi aslında bu sorunun cevabını incelememize okuyarak alabilirsiniz. Bullestorm benim büyük keyifle oynadığım bir oyundu, zaten oynarsanız siz de göreceksiniz ki oyun sizi gaza getirmek, karşınızdaki düşmanları birbirinden yaratıcı şekilde öldürmenizi sağlamak için elinden geleni yapacak ve siz de kendinizi buna kaptıracaksınız. Oyun size "şu herifi mümkün olduğunca sadist biçimde öldür, ben de seni ödüllendireyim" diyor ve bunu son derece renkli, abartılı ve hareketli bir FPS içinde gerçekleştiriyor. Klasik FPS'lerden hoşlanmayanların bile güzel vakit geçirebileceği bir oyun Bulletstorm.


BioShock: The Collection (99 TL24,75 TL) - %75 indirimli

Hadi sonuncusunu bir nebze anlarım da ilk iki BioShock oyununu oynamamış olmanın bahanesi olamaz yahu. Burada gerçek anlamda klasik olmuş iki oyundan; unutulmaz Rapture şehrinden, Andrew Ryan'dan, Big Daddy ve Little Sister'lardan bahsediyoruz. Silahların ve insanüstü güçlerin bir arada kullanıldığı bu distopik hikayeler zaten FPS türüne olan bakışınızı değiştirecek kadar iyidir. Üstelik bu pakette oyunların yenilenmiş halleri ve DLC'lere ek olarak Bioshock: Infinite de bulunuyor; dolayısıyla fiyat bakımından da kaçırılmayacak kadar iyi bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor.

Rainbow Six Bundle (244,96 TL107,46 TL) - %56 indirimli

Ubisoft ve Tom Clancy isimlerinin en iyi biçimde bir araya geldiği örneklerden biri de Rainbow Six serisi. Fiyat olarak biraz gözünüzü korkutmuş olabilir çünkü içerisinde zaten normalde de pek ucuzlamayan Rainbow Six Siege bulunuyor. Doğrudan Rainbow Six Siege'i almak yerine paketi alarak tasarruf yapmak daha mantıklı geldi gözümüze. Gerçekçi askeri oyunları seviyorsanız, bir grupla birlikte taktik ağırlıklı operasyonlara çıkmak istiyorsanız şu aralar Rainbow Six Siege'den daha iyisini zaten bulamazsınız. Üstelik paketin içinde Vegas'lar ve Lockdown da dahil olmak üzere tam 5 oyun bulunuyor ki bu oyunlar sizi gelecek yaz indirimlerine kadar çok rahat idare eder.

Call of Duty Warchest (59 TL39,53 TL) - %33 indirimli

Activision CEO'su Eric Hirshberg ne demişti? Hangisi olduğunun bir önemi yok, oyuncular yeter ki bir Call of Duty oyunu oynasınlar. İçinde ilk iki Call of Duty'nin ve United Offensive genişleme paketinin bulunduğu bu güzel derleme sayesinde Hirshberg'i sevindirmeniz mümkün. Tamam çok yakında Call of Duty WWII ile bir kez daha II. Dünya Savaşına gideceğiz ama öncesinde bu oyunları oynayarak serinin neden köklerine geri döndüğünün iddia edildiğini bizzat kendiniz görebilirsiniz. Hem bu oyunlar sayesinde efsane isim Captain Price ile de tanışacaksınız. Bir taşla iki kuş.

Far Cry Bundle (419,97 TL168,81 TL) - %60 indirimli

Yine oldukça pahalı görünen bir paket, farkındayım. Ama fiyatının nereden düştüğüne de dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu pakette serinin şimdiye kadar yayınlanmış tüm oyunları bulunuyor ve buna adında sayı bulunmayan Far Cry Primal de dahil. Özellikle de ilk iki oyununun FPS tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünenlerdenim, hatta belki unutmuşsunuzdur ama gururumuz Crytek'in ilk oyunu Crysis değil Far Cry idi. Serinin tüm oyunları farklı ortamlarda geçtiği için o an canınız ne çekiyorsa onu oynayabilirsiniz. İster Vaas ile birlikte deliliğin tanımını yapar, ister Afrika arazilerinde maceraya atılabilirsiniz.

Borderlands Triple Pack (263 TL46,76 TL) - %82 indirimli

Üzerinden yıllar geçse de eskimeyecek serilerden biri de Borderlands. Bu paket sayesinde Borderlands, Borderlands 2, The Pre-Sequel oyunlarına sahip olmakla kalmıyor, üzerine bir ton da DLC'niz oluyor. Kendine has grafik yapısı, ganimet odaklı ve binlerce farklı silah ve ekipman seçeneği sunan sistemi tam anlamıyla Diablo benzeri bir bağımlılık yaratıyor. Yani ben FPS'mi yanında bir doz da RPG olunca daha çok seviyorum diyorsanız kesinlikle kaçırmamanız gereken bir fiyata tüm Borderlands oyunlarına sahip olabilirsiniz. Gerisi ise şunun gibi unutulmaz karakterler, bolca eğlence, tonlarca düşman.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum