Steam Yaz İndirimlerinden FMV Oyunlar

İnteraktif filmlere de bir göz atalım dedik

Steam Yaz İndirimleri için yavaş yavaş son günler gelirken biz de sizler için listeler hazırlamaya devam ediyoruz. Bu sefer çok da göz önüne çıkmadığını düşündüğüm bir türle, FMV oyunlarından veya “interaktif film” olarak adlandırılan yapımlardan bir seçkiyle karşınızdayız sevgili Oyungezerler. Kimileri bunların bir oyun olarak değerlendirilmesine karşı çıksa da benim sevdiğim bir tür bu, elimden geldiğince de şans vermeye çalışırım. Sizin de ilginizi çekiyorsa, buyurun listemize göz atın bakalım daha önce oynamadığınız, gözden kaçırdığınız oyunlar var mıymış…

Her Story

Sam Barlow FMV işini iyi yapıyor. Son oyunu Immortality ile de bunu zaten bir kez daha teyit etmiş oldu. Onun fiyatı biraz yüksek kaldığından, onun yerine Her Story’yi bir kez daha önermiş olayım dedim. Zaten her fırsatta önerdiğim oyunlardan birisi. Bunu sonuna kadar hak ettiğini söylememe bilmem gerek var mı? Diğer FMV oyunlarından ayrıldığı ve ön plana çıktığı nokta, sadece belirli video parçalarını izleyip arada “o mu yoksa bu mu?” tercihi yapmaktan öteye geçebildiğimiz, etkileşimin daha çok olduğu bir oyun olması. Ayrıca Viva Seifert’ın ne kadar başarılı bir performans sergilediğini de unutmamak gerek -ki bu performansı ona TGA 2015’te En İyi Performans ödülünü de kazandırmıştı. Dolayısıyla FMV oyunu almaya niyetlendiğinizde ilk tercihlerinizden birisi Her Story olmalı.

Attentat 1942

FMV oyunlarını öne çıkartan hikayesi ve bunu nasıl anlattığıdır. Attentat 1942 de hikayesiyle dikkatimi çeken oyunlardan birisi olmuştu. Oyun; tarihi olaylardan esinlenen ve 2. Dünya Savaşı tanıklıklarına dayanan bir aile dramasını ele alıyor. Bunun yanında arka planda tarihi olaylar hakkında birtakım bilgiler de edinebiliyorsunuz.

Fiyatı da inanılamayacak kadar ucuz; %77 indirimle 4,5 TL’ye geliyor. Bu durumda bana da hiç düşünmeden alınabilecek bir oyun olduğunu söylemekten başka bir şey kalmıyor.

Svoboda 1945: Liberation

Charles Games’in bir diğer FMV oyunu. Attentat 1942’de olduğu gibi yine 2. Dünya Savaşı’nı arka planına alıp bir aile hikayesi anlatıyor ve yine önceki oyunda olduğu gibi bu aile hikayesini Çekya’nın 2. Dünya Savaşı’nda (ve sonrasında) yaşadıklarıyla örtüştürerek savaşın dramatik yönünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Fiyatı normalde de iyi, şimdi bir de %57 indirimle 11 TL’ye satılıyor. Bence değerlendirilebilecek bir fırsat.

Agarta

Listede bir de bizden bir yapım olsun dedim, Agarta’yı ekleyiverdim. Agarta, bu türde örneklerini bol bol gördüğümüz bir hikâye anlatıyor: bir katilin hikayesi. Farklı gelebilecek bir yanı, bu sefer seri katilin cephesinden takip ediyoruz olayları. Başlangıçtan itibaren aldığımız her karar, attığımız her adımla katilin motivasyonunu keşfetmeye bir adım daha yaklaşıyoruz.

Daha önce fiyatı biraz yüksek geldiği için önermek konusunda tereddüt etmiştim. Ama mevcut tabloda avantajlı bir fiyatı olduğunu söylemek mümkün, değerlendirilebilecek bir fırsat.

Erica

Kahramanımız Erica’nın babası bir cinayete kurban gitmiş ve kendisi de babasının ölümüne dair kabuslardan kurtulamıyor. Oyun boyunca attığımız adımlarla bu cinayetin üzerindeki gizem perdesini aralamaya çalışıyoruz. Tahmin edebileceğiniz üzere bizleri sürpriz bir final bekliyor.

Erica ilk önce Playstation için çıkmıştı, sonrasında PC’ye de geldi, bence iyi de oldu. PS fiyatı da fena sayılmaz, ama esas PC fiyatı gerçekten de inanılır gibi değil. Şu an bir de %50 indirimle 10,25 TL’ye satılıyor -ki böyle bir oyunun böyle bir fiyata satılması şaka gibi. Kaçırmayın derim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum