Steam'de Artık Ay Takvimi Yeni Yılı İndirimleri Olmayacak

Dört mevsim, dört büyük indirim

Valve, dört büyük mevsimsel Steam indiriminde değişiklik yapmaya karar verdi. Bunun sonucunda artık Ay Takvimi Yeni Yılı indirimleri yapılmayacak ama onun yerine büyük ve yeni İlkbahar İndirimleri ile karşılaşacağız.

Valve'ın şimdiye kadar üç büyük mevsimsel indirimi oluyordu: Yaz, Sonbahar ve Kış. İlkbaharda ise "Bahar Temizliği İndirimleri" gibi farklı ve küçük indirim kampanyalarıyla karşılaşıyorduk.

"2023 yılı başından itibaren dört büyük mevsimsel indiriminden biri olan Ay Takvimi Yeni Yılı İndirimi'ni İlkbahar İndirimi ile değiştireceğiz. İlkbahar İndirimi'nin eklenmesi hem geliştiricilerden hem de yayıncılardan gelen popüler bir istekti. Bu değişiklik sayesinde dört büyük mevsimsel indirim arasında daha fazla zaman olacak ve yıl boyunca geliştiriciler, indirim takvimlerini genişletebilme ve uygulayabilme konusunda daha çok fırsata sahip olmuş olacak." diyor Valve.

Buna göre önümüzdeki büyük indirim dönemleri şöyle:

  •     Sonbahar İndirimi: 22-29 Kasım
  •     Kış İndirimi: 22 Aralık - 5 Ocak
  •     İlkbahar İndirimi: 16-23 Mart

Valve, Ay Takvimi Yeni Yılı indirimlerini kaldırma sebebini ise şöyle açıklıyor:

"Steam'de Ay Takvimi Yeni Yılı İndirimi'ni ilk olarak 2016 yılında Hong Kong, Tayvan, Çin ve Güney Kore gibi bölgelerden gelen oyun geliştiricisi ve müşteri sayısındaki büyük artışı kutlamak için düzenlemiştik. Dünya genelindeki yayıncılar ve oyuncular da bu büyük Steam indirimi fırsatından oldukça heyecan duymuştu. Ancak aradan geçen yıllarda aldığımız geri bildirimlerin ortak teması Ay Takvimi Yeni Yılı İndirimi'nin, aralıktaki indirim dönemine çok yakın olduğuydu. Ay Takvimi Yeni Yılı kutlaması esnasında birçok yayıncının yine de özel indirim araçlarını kullanarak indirim yapmayı tercih edeceğini düşünüyoruz."

 

YORUMLAR
biwaly
29 Eylül 2022 10:31

Aga eskiden büyük indirim dönemlerinde oyunlar daha ucuz oluyordu. Artık bir önemleri yok. En popüler AAA oyunlar bazen günlük indirimlerde daha da ucuzluyor ama ana indirimlerde bazen indirime bile girmiyorlar LEL.

Parolamı Unuttum