Steam'den Kalkan Rocket League, Steam'in En Popüler Oyunları Listesine Girdi!

Nasıl yani?

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Epic Games, Rocket League'in yapımcısı Psyonix'i satın aldı. Bu sürecin ardından oyuna yeni bir rota çizen ikili, Rocket League'i ücretsiz olarak tekrar yayınlamaya karar verdi. Fakat oyun artık Steam üzerinden değil, sadece Epic Games Store üzerinden sunuluyor.

Oyunu daha önce Steam üzerinden satın alan oyuncular ise, hesaplarını Epic Games Store'a taşıyarak özel hediyeler alabiliyor. İşte bu "büyük göç" hareketi, Rocket League'in Steam üzerindeki oyuncu sayısını bir anda zirveye çıkarmış. Hesap taşıma işlemleri için oyuna giren oyuncular, Rocket League'i en çok oynanan oyunlar listesine sokmayı başarmış.

SteamDB'nin verilerine göre satırları yazdığım esnada oyunda tam 32.947 oyuncu görülüyor. Fakat dün akşam saatlerinde oyun, daha önce hiç görmediği bir rakama ulaşarak rekor tazelemiş. İstatistiklere göre dün gece 132.747 eş zamanlı oyuncu Steam üzerinden Rocket League'e girmiş.

Oyunun bedava oluşu da büyük ilgi çekmiş gibi görünüyor. Rocket League geliştiricilerinden olan Corey Davis, şahsi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 1 milyon eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştıklarını açıkladı. Oyunun bundan önceki rekoru 500.000 olmuştu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum