Steam'den Yeni Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Rekoru Geldi

Gün geçmiyor ki yeni bir rekor haberi gelmesin

İnsanlık dünya çapında bir pandemi ile karşı karşıya. Coronavirüs isimli bu salgın, oldukça bulaşıcı olduğu için pek çok ülke karantina ilan ederek sokağa çıkma yasakları koymuş durumda. Bu durum evde kalmak durumunda olan pek çok kişiyi bilgisayarlara, hatta Steam'e yönlendiriyor.

Olayın patlak verdiği ilk günlerde çılgın bir yükseliş ivmesi ile karşı karşıya kalan Steam, 15 Mart'ta 20 milyon eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmıştı. 22 Mart'ta bu rakam 22 milyona çıkarak yeni bir rekor kırmıştı. Aradan geçen birkaç haftanın ardından platform 24 milyon eş zamanlı oyuncuya ulaşarak rekorları yine altüst etti.

SteamDB'nin verilerine göre 4 Nisan 2020'de Steam üzerinde tam 24.535.923 kişi çevrimiçi olmuş. Platforma giriş yapıp herhangi bir oyunda bulunan eş zamanlı oyuncu sayısı ise 8.171.592 olarak ölçülmüş. Bu rakamın da tek başına bir rekor olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Bu rekorlardan en çok yararlanan oyun ise 1.2 milyon oyuncuyla rekorunu tazeleyen CS:GO. Çıkışıyla büyük ilgi gören Mount & Blade II: Bannerlord ise 248.000 eş zamanlı oyuncuya ulaşmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum