Steam'in En Çok Oynanan 100 Oyunundan 76'sı Steam Deck Üzerinde Çalışıyor

Oldukça önemli bir istatistik

Steam'de en çok oynanan 100 oyunun 76'sı Steam Deck üzerinde onaylı ya da oynanabilir hale geldi. Hem geliştiriciler hem de Valve için oldukça önemli bir kilometre taşı olan bu sayı, oyuncuların Steam Deck'e olan ilgisini de artıracak gibi görünüyor. 

Boiling Steam ekibinin yaptığı bu araştırmada, ilk 100'de bulunan Wallpaper Engine, Soundpad ve Source SDK Base 2007 listeye dahil edilmemiş. Yani teknik olarak 97'de 73 gibi bir istatistiği var Steam Deck'in. Fakat listenin bir sonraki sayfasında bulunan Squad, Slay the Spire ve Brotato da Steam Deck üzerinde çalıştığı için 100'de 76 gibi bir istatistik vermek mümkün hale geliyor.

Bu oyunların tamamının Steam Deck onaylı olmadığını hatırlatalım. Steam Deck onaylı oyunların tamamı platform üzerinde sorunsuz çalışıyor. Fakat "oynanabilir" olarak nitelendirilen diğer oyunların zaman zaman ufak tefek boyut ya da arayüz sorunları yaşaması olasılıklar arasında. Yine de bu oyunlar da Steam Deck üzerinde -adı üstünde- oynanabiliyor.

Listeye giremeyen oyunların büyük bir kısmı ise çevrimiçi oyunlar olmuş. Anti hile yazılımı gerektiren PUBG, Destiny 2, Rainbow Six Siege ve Rust gibi oyunlar, şimdilik Steam Deck üzerinde çalışmıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum