Steam'in Oyuncu Sayısı Yükselmeye Devam Ediyor

Yeni bir rekor geldi

COVID-19 salgını insanları evde tutmaya devam ediyor. Bu izolasyon sürecinin en çok yaradığı platformlardan biri de Steam olmuştu. Geçtiğimiz günlerde 20 milyon aktif kullanıcı sayısıyla rekor kırmayı başaran uygulama, hafta sonunda ulaştığı 22 milyon oyuncu rakamı ile rekor tazeledi.

SteamDB'nin verilerine göre Pazar günü akşam saatlerinde Steam'de, tam olarak 22.678.529 oyuncunun çevrimiçi olduğu ölçülmüş. Geçtiğimiz haftaya göre tam iki milyon yeni oyuncuya ev sahipliği yapan platform, sene başından beri sürdürdüğü önlenemez yükseliş ivmesini korumaya devam edecek gibi görünüyor.

Steam'deki bu artış platformdaki pek çok oyuna da yansımış durumda. Karantinanın en çok yaradığı oyunlardan biri olan Counter-Strike: Global Offensive tarihinde ilk kez 1 milyon oyuncu sayısına ulaşmayı başardı. Tam olarak 1.096.442 oyuncunun eşzamanlı olarak oynadığı oyun, satırları yazdığım esnada yarım milyon oyuncuya ev sahipliği yapıyor.

Salgın, bir dönemler Steam'in zirvesinde oturan Dota 2'nin tekrar yükselişe geçmesine de sebep oldu. Tahtını CS:GO'ya kaptıran oyun 2020 yılının ilk günlerinden beri bir düşüş trendi gösterirken Mart ayı başından beri oyuncu sayılarında tırmanış görüyor. Dota 2, Steam'in rekor hafta sonunda 717.882 eşzamanlı oyuncu sayısına ulaşmayı başardı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum