Strateji Oyunu Dune: Spice Wars Kısa Sürede Yoğun İlgi Gördü

Erken erişimde olmasına rağmen yorumlar oldukça iyi

Son yıllarda Dune kadar yoğun etki yaratan bir sinema filmi izlediğimizi sanmıyorum. Filmin vizyona girdiği günden beri kitapların, oyunların hatta Dune külliyatı ile ilgili her şeyin popülaritesi tavana vurmuş durumda. Bu sebeple Dune: Spice Wars da duyurulduğu günden beri merakla bekleniyor.

Steam dünyasına erken erişim sistemi ile giriş yapan Dune: Spice Wars, şimdiden hızlı bir başlangıç yaptı. SteamDB'nin verilerine göre son 24 saat zirvesinde 8.396 eş zamanlı oyuncuya ulaşan oyun, platformun en çok oynanan 100 oyunu arasına girmeyi başardı. Satırları yazdığım esnada ise oyunda 4.000'e yakın eş zamanlı oyuncu bulunuyor.

Henüz erken erişimde olmasına rağmen oldukça olumlu yorumlar aldığı gözlemlenen Dune: Spice Wars, Steam üzerinde 139 TL'lik bir fiyat etiketine sahip. Gerçek zamanlı strateji oyununu geliştiren Shiro Games ekibinin, daha önce Northgard ile de muhteşem bir işe imza attığını belirtelim.

Hala ufak tefek sıkıntıları olan oyun, genel anlamda Dune alemini oldukça iyi yansıtıyor gibi görünüyor. Bakalım oyun 1.0 versiyonuna kavuşana kadar popülaritesini koruyabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum