Advertisement

Street Fighter 6'nın Yeni Dövüşçüleri

Yeni isimlere yer açın

Street Fighter 6'da serinin en tanınmış isimlerine ek olarak yepyeni dövüşçüler de bizi bekliyor. "Ben hep eskilerle oynarım" demeyin, bu yeni isimlere de mutlaka şans verin. Kim bilir belki de Street Fighter 10'da en sevdiğiniz dövüşçü bunlardan birisi olacak.

LILY

T. Hawke’ı ve Amerikan yerlisi tribal kafalarını hatırlayanlar varsa sevinebilirler. Lily de Meksika yerlilerinden Thunderfoot klanına dahil bir savaşçı ve bolca uçup kaçmalı harekete sahip. Nedense Kimberly’e çok benzeyen yüz hatları onu biraz geri plana atsa da özellikle dövüş alanında dolaşmayı ve bunu hızla yapmayı seven oyuncular için ideal bir seçim. Elindeki savaş sopaları sayesinde kısa boyuna rağmen geniş bir etki alanı var.

JP

Güç sahibi ve bu gücü pek de iyi netlerle kullanmayan saçına sinir olduğum ve kontrolü zor bir karakter JP. Mor bir enerjiye hükmederek yaptığı mesafe odaklı hareketleri yakın savaşçıları çileden çıkarabiliyor ve yüksek ihtimalle bir Psycho Power kullanıcısı. Ayrıca kendisi bir ülke lideri. Saçına gıcık oluyorum demiş miydim?

MARISA

Yenilerden uzak ara saçmalığın sınırlarını en çok zorlayan karakter olan Marisa bir güreşçi ve Antik Yunan kahramanları hayranı. Aynı zamanda bir terzi. (Bir ne?) Tüm bu niteliklerin anlamlı bir dövüş stili yarattığını pek söyleyemiyorum maalesef ve hem ağırlığı hem de hareket sürelerinin uzunluğu nedeniyle Marisa’nın pek de kullanışlı olmadığını düşünüyorum. Ah, şurada Hakan olacaktı var ya…

MANON

Dünyanın en güçlü mankeni olarak dosta güven düşmana korku saçan Manon mankenlikten alışık olduğu zarif pozları dövüş stiline başarıyla yansıtıyor ve 2 metre bacakları sayesinde orta mesafede hayli etkili. Zarif kapma hareketleri sağlam tekmeler ve rakibi şaşırtan geri çekilmeleriyle farklı bir deneyim sunuyor kesinlikle.

KIMBERLY

Street Fighter Alpha ve Final Fight’ta gördüğümüz Guy’ın öğrencisi olan Kimberly 80’lerin walkman kültürünü benimsemiş ve başarılı bir ninja olmaya and içmiştir. Dolayısıyla hareketlerinde hem ninja usulü şaşırtmacalar ve hızlı kombolar hem de discovari dans figürleri var. Boya spreyleriyse her an aşka gelip grafiti yapacakmış gibi sürekli yanında.

JAMIE

Jackie Chan’in zamanında çevirdiği filmlerle meşhur olan Sarhoş Boksu stilinde dövüşen Jamie SF III’teki Yun ve Yang’dan bolca hareket ödünç alsa da gayet özgün bir karakter olmuş. Hep yanında dolaştırdığı çömleğinden içtikçe yeni özel hareketlere ve eğlenceli bir yan güzellik olarak yeni tauntlara sahip oluyor. Araya break dansı karıştırmasıysa seri tarihinde bir ilk.

LUKE

Her ne kadar SF V Champion Edition’la hayatımıza girmiş olsa da Luke’u da yeni karakterler arasına aldım zira hem hikâye modunda bizim antrenman hocamız kendisi hem de dişli bir gamer ve kaybetmeyi de kesinlikle sevmiyor. Seri yumruklarıyla rakibi darmaduman eden Luke önceki oyundan çok daha aktif bir dövüşçü ve Street Fighter 6’nın marka yüzü diyebiliriz kendisine.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum