Street Fighter Alpha 2'de 25 Yıldır Saklı Olan Hile Kodu Bulundu

Shin Akuma ile oynamak istiyorsanız

Dün Nier: Automata'da 3 yıl boyunca gizli kalmayı başaran hile kodu haberini hazırlarken, bir yandan da bu tür kodların elde bir ipucu olmadan nasıl bulunabildiğini düşünüyordum. Öyle ya, dilekolay tam 3 yıldır hiçbir oyuncunun bulamadığı, hatta bilmediği bir kod bir anda ortaya çıkarılıyor ve bu da yüzlerce saatlik bir uğraşın sonucu.

Ancak bu sefer bundan da tuhaf bir buluş haberi var elimizde, 1996 tarihli SNES oyunu Street Fighter Alpha 2'de tam 25 yıldır saklı kalmayı başaran bir hile kodu bulundu şimdi de.

Zeldrix forumlarından programcı Gizaha, oyunun kodunu satır satır incelemiş, ters mühendislik işlemleri uygulamış ve sonunda oyundaki gizli boss Shin Akuma'yı oynanabilir karakter olarak kullanmayı sağlayan hile kodunu keşfetmiş.

Street Fighter Alpha 2'deki bu hileyi çalıştırmak için öncelikle oyunun arcade modunu bitirip yüksek puanları listesine isim yazmaya hak kazanmanız gerekiyor. Puan ekranında isim olarak KAJ yazıyorsunuz. Sonra ana ekrana döndüğünüzde ikinci oyuncu portuna takılı olarak kontrolcüde L, X, Y ve Start düğmelerine basılı tutuyorsunuz, bu sırada birinci oyuncu portuna takılı olan konrolcüyle de Versus modunu seçiyorsunuz. Böylece Shin Akuma karakterini seçebiliyorsunuz.

Kodu adeta kimse bulmasın diye bu kadar karışık biçimde ayarlamışlar ve bu da 25 yıl boyunca işe yaramış :) Bu kadar süreden sonra bu tür hile haberleri almak, bu eski oyunlarda kimbilir saklı olan daha neler vardır diye düşündürüyor insana.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum