Street Fighter Artık Evo Turnuvasının Final Oyunu Değil

Tacı sıradakine devretme zamanı

Dünyanın büyük dövüş oyunu turnuvası olan Evo uzun bir geçmişe sahip. İlk olarak 1996 yılında Battle by the Bay ismiyle düzenlenen turnuva, 2002 yılında Evolution Championship Series (EVO) ismini almıştı.

Evo turnuvasının 23 senelik geçmişinde ortak olan noktalardan biri de Street Fighter serisinin popülerliği diyebiliriz. 1996 yılında Super Street Fighter II Turbo ile başlayan bu turnuva, daha sonraki yıllarda Street Fighter III: 3rd Strike, Street Fighter IV, Street Fighter V gibi isimlerle oynanan final maçlarıyla devam etti.

Evo 2019 ise bu geleneği bozuyor, çünkü açıklanan finaller takviminde Capcom'un ünlü dövüş serisinin üst sırayı kaptırdığını görüyoruz.


Bu yılki turnuvada final oyunu Super Smash Bros. Ultimate olacak ve 4 Ağustos'taki maçlarla turnuva tamamlanacak. Pazar günü oynanacak oyunlar BlazBlue Cross Tag Battle ile başlayacak, ardından Street Fighter V, sonra Tekken 7, son olarak da Smash maçları oynanacak. Super Smash Bros. Ultimate'in katılımcı sayısının diğer tüm oyunlardan daha fazla olduğunu da belirtmek lazım, Street Fighter V'in oyuncu sayısı ikinci sırada kalmış.

EVO başkanı Joey Cuellar'ın açıkladığı katılımcı sayıları şu şekilde:

Smash Ultimate - 3492
Street Fighter V - 1929
Tekken 7 - 1885
Samurai Shodown - 1719
Mortal Kombat 11 - 1567
Unist - 1156
DragonBall FighterZ - 1191
Soul Calibur 6 - 742
BlazBlue:CTB - 640

Evo 2019, 2 Ağustos günü başlayacak.

YORUMLAR
Kutsikome
23 Temmuz 2019 22:26

Smash Ultimate zaten uzun uzun zamandır gerek twitch gibi sosyal platformları gerekse de dovüş oyunları tarafını domine etmiş durumdaydı. Gayet normal diyorum.

Bu arada haberden bağımsız olacak ancak Steam üzerinden Quakecon Bethesda indirimleri başlamış durumda. Naçizane tavsiyem haberini yaparsanız hem birçok kişi bundan haberdar olur hem de yaz indirimleri vs. kaçıran veya indirimleri beğenmediği için alamayan kullanıcı varsa faydalanabilir. Gayet tatlı indirimler var ve böylesi uzun zamandır gelmemiş durumda. Örnek vermek gerekir ise Fallout 4: Game of the Year Edition %75 indirim ile 66,5 TL - The Evil Within 2 yine aynı indirim oranı ile 66,5 TL - DISHONORED: DEATH OF THE OUTSIDER - DELUXE BUNDLE içeriğinde Dishonored 2 ve DISHONORED: DEATH OF THE OUTSIDER Eklenti paketi mevcut %80 indirim almış 53,20 TL - Prey Deluxe Edition %80 indirim ile 40 TL - Skyrim Special Edition + Fallout 4 G.O.T.Y. paketi %78 indirim ile 83,55 TL. Bunlar nispi olarak daha yakın tarihli oyunlar. Daha eski oyunlarda da oldukça güzel indirimler var. İlgilenenler kaçırmasın derim. Zira bu oranda indirimler Steam'in büyük indirim dönemlerinde bile gelmeyebiliyor(Yaz-Kış indirimleri vb.) 

Decypher
Kutsikome
24 Temmuz 2019 10:21

Teşekkürler Kutsikome, tabii ki Bethesda indirimlerini de güzel biçimde haber vereceğiz :)


Parolamı Unuttum