Street Fighter - Hakan Kimdir?

Hayda bre pehlivan!

Street Fighter serisinin yıllar süren sessizliğini bozup dördüncü oyunla piyasaya yeniden girdiği zamanlar, oyunun tasarımcısı Seth Killian farklı bir karakter arayışındaydı. Farklılıktan kasıt Blanka gibi, Dhalsim gibi diğer karakterlere kıyasla daha çok dikkat çekebilecek yeni bir yüz.

Seth Killian GameSpot ile yaptığı röportajda tasarlamak istediği karakteri ilk olarak dövüş sanatlarında uzmanlaşmış bir palyaço olarak düşündüğünü, daha sonra yapımcıların farklı bir konsept ile devam etmesi isteği üzerine Hakan karakterinin ortaya çıktığını söyler.

Hakan, Street Fighter turnuvalarında Türkiye’den katılım sağlayan tek karakterdir. Dünyanın önde gelen yağ üreticilerinden biri ve aynı zamanda milli sporumuz yağlı güreşte liderdir. Doğum günü 13 Kasım'dır. Bu tarih, 13 Kasım 1922 Tekirdağ’ın Kurtuluşuna olan bir göndermedir. Saç rengi dünya üzerinde Türklere özgü olarak betimlenen Turkuaz rengidir.

Buraya kadar herşey tamam gibi belki ama koyu kırmızı teni, başındaki oldukça simetrik olarak sıralanmış dairesel bukleli saçları ve elbetteki o müthiş aksanı biz Türk oyuncuların "nasıl yani?" diye sormasına engel olamıyor.

Konuşunca Sovyetler döneminden fırlamış bir adam gibi görünen Hakan, aile babası, çoluk çocuk sahibi (hatta baya baya çok sayıda çocuk sahibi olan) biri olarak karşımıza çıkar. Dış görünüş olarak baktığımızda ten rengi, saç şekli ve konuşmasını görmezden gelirsek, en azından altına giydiği kispetin ve saç renginin hatrına kendisi için biraz aşağıdan, biraz yukarıdan Türk bir karakter diyebiliriz.

Street Fighter Hakan'ın Hikayesi

7 kızı ve eşi Melike ile (evet eşinin adı Melike imiş) tam bir aile babası olan Hakan aynı zamanda az evvel de söylediğim gibi milli bir sporcu ve büyük bir iş adamıdır. Yeteneklerini sergilemek ve belki de yağ işini ilerletmek adına Street Fighter turnuvalarına katılır.

Burada sonradan eski bir dostu olduğu ortaya çıkan E. Honda ile karşılaşır.

Burası oyunları oynamayanlar için ufak bir spoiler olacak ama Hakan ile biten Street Fighter 4 finalinde, kendisinin eşine Japonya’ya gidip işleri büyüteceğini söylediğini görürüz. Hatta Street Fighter 6 fragmanında işleri ne denli büyüttüğünü kanıtlamıştır. Çünkü fragmanın açılış sahnesinde kocaman bir Hakan Oil reklam panosu vardır. Hakan Special sızma zeytinyağları artık bir dünya markası olmuştur.

Final

Özetle diğer karakterlere kıyasla Hakan’ın pek de derin bir arkaplan öyküsü olduğunu söylemeyiz. Herşeyiyle tam bir Türk denilebilecek bir karakter olduğu da söylenemez ama yine de Street Fighter gibi dünya çapında ünlü bir oyunda Türk bir karakter, ya da en azından bizlerden biraz esinlenilmiş bir karakter görmek güzel.

Bir sonraki Street Fighter karakterinin kim olmasını istediğinizi yorumlarda belirtebilir, hemen aşağıdan bu yazının videolu halini seyredebilirsiniz. Kendinize iyi bakın, sağlıkla kalın.

Kaynaklar;
//streetfighter.fandom.com/wiki/Hakan
//streetfighter.fandom.com/wiki/Karate_Clown

YORUMLAR
Parolamı Unuttum