Stüdyolar, Cinsel Tacizle Suçlanan Chris Avellone İle İlişkilerini Kesiyor

Dying Light 2 artık Avellone'suz

Chris Avellone oyun dünyasının en tanınan isimlerinden biri. Fallout 2'nin tasarımcısı, Planescape: Torment gibi bir efsanenin baş tasarımcısı ve yazarı, Icewind Dale'lerden Baldur's Gate'lere, Pillars of Eternity'den Tides of Numenera'ya RYO türünün en üst düzey örneklerinde yazarlık ve tasarımcılık yapmış bir isim. Uzun yıllardır da diğer oyunlara yeri geliyor danışmanlık yapıyor, yeri geliyor yazımlarına yardımcı oluyor.

Artık yeni bir oyun duyurulduğunda "Chris Avellone'un katkılarıyla" cümlesini görünce şaşırmaz olmuştuk. Divinity: Original Sin II'ye de katkıları vardı, Pathfinder: Kingmaker'a da. Hatta Techland'in yeni oyunu Dying Light 2 reklamlarını Avellone üzerinden yapıyordu, hatta Techland ve Microsoft E3 2018'de Dying Light 2'nin tanıtımında sahneye onu çıkarmışlardı. Yine Hardsuit Labs, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2'nin tanıtımlarında yine Avellone'nun ismini kullanıyordu.

Avellone'un şöhreti dün gece onarılmaz bir yara aldı çünkü kendisini cinsel tacizle suçlayan kadınlar hikayelerini anlatmaya başladılar.

Yeni RYO The Waylanders'ta Avellone ile birlikte çalışan Emily Grace Buck'ın IGN için yaptığı röportajın yayınlanmasıyla birlikte, röportajın paylaşıldığı tweet altında önce Karissa ismindeki kullanıcı Avellone'un kendisine yaptıklarını açık biçimde anlattı ve bu mesaj diğerlerini de tetikledi.

Mesajlar çok uzun, olaylar çok detaylı; ancak özellikle de Valorant'ın PR yöneticisi Jacqui Collins'in paylaştığı mesaj Avellone'un davranışları hakkında şüpheye yer bırakmıyor.

Bu gelişmeler üzerine önce Techland bir açıklama yaptı ve Avellone ile görüştüklerini ve işbirliklerini sonlandırma kararı aldıklarını bildirdi.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2'nin yayıncısı Paradox ve geliştiricisi Hardsuit Labs, Avellone'un kendileriyle oyunun ilk günlerinde çalıştığını ve katkılarının oyunda yer almadığını/almayacağını açıkladı.

Dragon Age'in ruhani devamı olarak da nitelendirilen The Waylanders'ın geliştirici Gato Slvaje, Chris Avellone'un artık kendileriyle bir ilişkisinin kalmadığını açıkladı. Emily Buck da suçlamaların ardından Avellone'un katkıda bulunduğu tüm sahneleri inceleyeceklerini bildirdi.

Peki tüm bunlara Avellone'un tepkisi ne diye sorarsanız, bunun için kendisinin Twitter hesabında yazdığı cevaplara bir göz atabilirsiniz. Yazdıkları arasında bolca özür, "bırakın da uykumda öleyim" gibi ifadeler var.

Bir ara aramızda "herhalde yakında yeni Pacman duyurulduğunda da 'Chris Avellone'un katkılarıyla' diyecekler" diye espriler yapıyorduk. Ancak görünüşe göre kendisinin ismini artık uzun süre oyunlarla bir arada görmeyeceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum