Şubat'ta Ne Oynasak

2022'nin en bombastik ayı diyebilir miyiz?

Koronavirüs salgını oyuncu sayısını artırmış olsa da stüdyolar için büyük sorun teşkil ediyordu. Tam da bu sebepten, 2020 ve 2021 yıllarında merakla beklediğimiz pek çok oyunun ertelendiğini gördük. 2022 yılı da ertelemeler ile başlamış olsa da Şubat ayı beraberinde yılın oyunu olabilecek beş farklı isim ile birlikte geliyor. Her ay olduğu gibi bu oyunları sizler için derledik.

Dying Light 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S) – 4 Şubat

İlk Dying Light’ın, artık bunaltmaya başlayan zombi oyunlarına yeni bir soluk getirdiğini söylemek yanlış olmaz. Parkur mekanikleri ve genellikle sizi savaşlardan kaçmaya zorlayan yapısı ile birlikte dikkat çeken Dying Light’ın devam oyunu uzun yıllardır bekleniyor. Artık kendisine kavuşmamıza gerçekten saatler kaldı.

Dying Light 2 ile birlikte 500 saatlik bir oynanış sunmayı planlıyor Techland ekibi. Tanıtım süreci boyunca oyunun detaylarını paylaşmaktan çekinmeyen stüdyo, yine vereceğimiz kararların dünyayı etkileyeceğinin de altını çiziyor. Şimdilik net hikaye hakkında bir bilgimiz yok fakat oyunun, ilk oyundan tam 15 yıl sonrasını anlatacağını biliyoruz. İnsanlık karanlık çağlara geri dönerek tamamen analog cihazlarla hayatına devam ediyor olacak.

Dying Light 2’de co-op mekanikleri de bir hayli ilgi çekecek. Senaryo kısmında grubun her üyesi önemli kararlarda oy vererek fikirlerini belirtebilecek. Yine de son söz, oyunu kuran kişiye bağlı olacak…

Total War: Warhammer 3 (PC) – 17 Şubat

Strateji oyuncularının merakla beklediği efsane geri dönüyor! Total War: Warhammer 3, Şubat ayının ortalarında PC dünyasını kasıp kavuracak. Gaz dolu fragmanları ile birlikte geçtiğimiz yıldan beri gün sayanların olduğu oyun, yepyeni yapısı ile yeni oyuncuları da “Warhammer Tarikatına” çekmeye çalışacak.

Öncelikle geliştirici Creative Assembly’nin heyecanla duyurduğu “hayatta kalma” savaşlarından bahsedelim. Bu taktik savaşları deneyimleyebilen eleştirmenler, şimdiden bu modun son yılların en heyecanlı RTS modlarından biri olduğunu belirtmiş. Bu mod içerisinde tahmin edebileceğiniz gibi üstümüze yığılan düşmanlardan kurtulmaya çalışacağız.

Oyunun hikaye kısmını merak edenler için ise şimdiden söyleyelim; oyun içerisinde 6 ırk bulunacak. Kislev ve Cathay ile birlikte oyuna dahil olacak 4 Chaos ırkı şu şekilde: Khorne, Nurgle, Slaanesh, Tzeentch. Oyuna daha sonra bir DLC ile Ogre Kingdom ırkı da katılacak.

Horizon: Forbidden West (PS4, PS5) – 18 Şubat

Şubat ayında karşımıza çıkacak devam oyunlarından biri de Horizon: Forbidden West olacak. İlk oyunu ile birlikte oyun dünyasını ortadan ikiye bölen Horizon serisi, bu kez bizleri Amerika kıtasının batısına doğru götürecek. Yayınlanan fragmanlardan gördüğümüz kadarıyla Aloy, iyi bir Stephen Curry performansını izlemek için San Francisco’ya gidiyor.

Şimdiden oyunun grafik anlamında çok başarılı olacağı görülebiliyor. Hatırlarsanız ilk oyun da övgülerinin büyük bir kısmını buradan almıştı. Fakat soğuk Utah ikliminin aksine çok daha sıcak ve renkli bir dünyaya giriş yapmak tatmin edici olacaktır şu soğuk günlerde. Açık dünyasında yine özgürce dolaşabileceğimiz oyun, yeni robotik canavarları üzerimize salmayı da ihmal etmeyecek elbette.

Oyunun şimdilik sadece PS5 ve PS4’e özel olacağını da hatırlatalım. İlk oyunun PC’ye gelmesi yıllar almıştı fakat bu kez Sony çok fazla beklemeyebilir. Yine de oyun ilk yıllarını kendi platformunda geçirecek.

Grid Legends (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S) – 25 Şubat

Yarış oyunlarının efsane ismi Codemasters’ın ellerinden çıkan Grid serisi, son oyunlarında istediği başarıyı yakalayamadı diyebiliriz. Hala oyuncuların gönlünde -Grid 2 sayesinde- yeri olan seri; bu kez tankla, topla ve tüfekle tahtını geri almayı deneyecek.

Codemasters ekibinin F1 2021’de denediği Breaking Point sisteminin farklı bir versiyonu ile öne çıkıyor Grid Legends. Yapımcı ekip yayınlanan her fragmanda bu “hikaye” örgüsünün üstünde durmaya çalışıyor. Anlayabildiğimiz kadarıyla bu sistem, F1 2021’dekinin aksine, çok daha derin bir anlatı sunacak. Vereceğiniz kararlar kariyerinizin gidişatını etkileyecek. Hatta stüdyo, gerçek aktörlerin rol aldığı çeşitli ara sahneler bile düşünmüş bu mod için.

Grid Legends’ı sadece bir mod ile sınırlandırmak mümkün değil elbette. Örneği yeni oyunda araçlarımızı modifiye edebileceğiz. Aynı şekilde sadece kariyer modunu deneyimleyebilecek ya da online yarışlara katılabileceğiz. Oyun, ilk gününden itibaren çapraz platform desteği de sunacak.

Elden Ring (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S) – 25 Şubat

Sadece ayın değil, yılın bombalarından birinden bahsetmeye geldi sıra. Şubat ayının sonlarında karşımıza çıkacak olan Elden Ring, şimdiden oyun dünyasını birbirine katmış durumda. Beta sürecine katılmayı başaran oyuncuların profillerinde geri sayım yapmaya başlamasına sebep olan Elden Ring, From Software’in tarihine de adını altın harflerle yazdıracak gibi.

Standart Souls oyunlarının aksine Elden Ring’in en büyük farkı açık dünya yapısı olacak. Bu dünyayı bineğimiz ile gezebilecek, istediğimiz şekilde hareket etmenin özgürlüğünü yaşayacağız. Şimdilik bu bineğin üzerinde savaşlara girebileceğimizi de biliyoruz. Fakat detaylı yetenek ağacını ancak oyun çıktığında öğrenebileceğiz. Aynı şekilde Elden Ring’in, George R.R. Martin imzalı bir arka hikayeye sahip olacağını da biliyoruz.

Aynı George R. R. Martin gibi bizler de birer Miyazaki hayranıyız. Bakalım Elden Ring, şimdiye dek gördüğümüz tüm Souls denklemlerini yeni baştan yazabilecek mi?

YORUMLAR
allalla
2 Şubat 2022 09:14

Kendi adıma Total War Warhammer'da Kaos'u yayacağım bu ay ilk olarak.

Elden Ring ikincil öneme sahip benim için.

Orcuncharted
1 Şubat 2022 19:30

Dying Light 2, Horizon: Forbidden West ve Elden Ring ilk etapta yeterli :D

Parolamı Unuttum