Şubat'ta Ne Oynasak?

Ertelemeler moralleri bozmasın

Oyun dünyası 2020’nin bu ilk aylarında henüz üzerindeki ölü toprağını tam anlamıyla atmış değil, hatta merakla beklediğimiz bazı oyunların ertelenme haberleri biraz tadımızı da kaçırdı. Ama yine de tüm bunlar Şubat ayını boş geçireceğiz anlamına gelmiyor. Yılın bu ikinci ayında bizi koltuğumuza bağlayacak bazı güzel oyunlar karşımızda olacak.

Gelin birlikte bu ayın öne çıkan 5 oyununa bir göz atalım:

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics (PC, PS4, XB1, Switch) – 4 Şubat

1982 yapımı Dark Crystal filmini dizi olarak tekrar hayata geçiren Netflix, neredeyse 40 senenin ardından serinin küllerinden doğmasını sağladı. 4 Şubat’ta çıkış yapması beklenen The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics de hem serinin eski hastalarını, hem de bu fantastik dünyayla yeni tanışanları etkileyecek bir oyun olma potansiyeline sahip.

Taktik strateji türünde olacak oyunda 80 farklı sıra tabanlı görev olacak. Thra evreninde geçecek oyunda karakterlerimizi güçlendirebilecek, eşyalarını yenileyebilecek, yeteneklerini açabileceğiz. Yapımcılar daha önce dizi ve filmlerde kendine yer bulamamış karakterlerin de oyun içerisinde bulunacağını belirtmişti, bu da oyuna dair önemli bir detay.

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics, “dinamik” çevre olayları ile takımınızı ya da düşmanlarınızı dezavantajlı konuma getirebilecek. Bakalım oyun, serinin hayranlarından geçer not alabilecek mi?

Yakuza 5 Remastered (PS4) - 11 Şubat

Sega’nın Yakuza serisini yenileme çalışmaları devam ediyor. Daha önce Yakuza Remastered Collection adı verilen paketle Yakuza 3 ve Yakuza 4’ü sunan firma, yapbozun son parçası Yakuza 5 Remastered’ı ise 11 Şubat’ta bizlerle buluşturacak ve böylece paket tamamlanmış olacak.

Yakuza 3 ve 4’ün yenilenen versiyonlarının serinin hayranlarından geçer not alması Yakuza 5 için de heyecanlanmamızı sağlıyor.

Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka ve Sapporo’da geçen oyunda yine Kiryu ile birbirinden çılgın ve eğlenceli maceralara atılacağız. Yoksa siz hala Yakuza ile tanışmadınız mı?

Dreams (PS4) - 14 Şubat

2020 yılının en çok merak edilen oyunlarından biri Dreams, ay ortasında bizlerle olacak. Playstation 3 efsanelerinden biri olan Little Big Planet’ın yapımcısı Media Molecule tarafından geliştirilen oyun, şimdiden hepimizi heyecanlandırmış durumda.

Dreams’i teknik olarak bir türün içerisine sığdırmak mümkün değil. Little Big Planet’ın Playstation 3 üzerinde efsaneleşmesini sağlayan bölüm yaratma konseptini Dreams için genişleten Media Molecule, oyuncuların bu kez kendi dünyalarını ve oyunlarını yaratmasına izin verecek. İçerisinde dört farklı yaratma modu bulunduracak olan oyunun sonradan PC için de çıkacağına dair söylentiler var.

Neredeyse 6 senedir ortalıkta görünmeyen Media Molecule ekibinin bu denli büyük bir oyun ile geri dönecek olması heyecan verici. Umarız Dreams, yarattığı bu heyecanı karşılamayı başarır.

Two Point Hospital (PS4, XB1, Switch) - 25 Şubat

Listemizdeki ikinci Sega oyunu olan Two Point Hospital, PC platformunda yakaladığı başarının ardından konsollara geçiş yapmaya hazırlanıyor. Theme Hospital’ın “ruhani devamı” niteliği taşıyan oyun konsollarda kendisine yeni bir kitle yaratmaya çalışacak.

Temelinde bir hastane yönetme simülasyonu olan Two Point Hospital, bu işi çok daha eğlenceli hale getiren animasyonları ve kendine has tasarımı ile dikkat çekiyor. Yavaş yavaş hastanenizi büyüttüğünüz oyunda, yeni tıbbi araç gereçler alarak operasyon paletinizi geliştirebiliyorsunuz.

Konsol oyuncularının bir süredir merakla beklediği Two Point Hospital, ay sonunda bizlerle olacak.

Romance of The Three Kingdoms XIV (PC, PS4) - 28 Şubat

Grand strateji türünü sevenlerin uzun süredir sabırsızlıkla beklediği Romance of The Three Kingdoms XIV, senenin en iddialı strateji oyunlarından biri olmaya geliyor. Kimilerinin Europa Universalis IV’e gömdüğü saatlere talip olacak seri, pek çok farklı senaryo görevi ile bu zamanın dolu dolu geçmesini sağlayacak.

M.Ö 206-220 yıllarında Çin’de bulunan Han Hanedanlığı’nın başına geçmek için savaşan üç farklı derebeyinin savaşını konu alacak olan oyun, Luo Guanzhong’un Three Kingdoms adlı kitabındaki tarihsel gerçeklere dayanıyor. Taktiksel savaşların oldukça ön planda olduğu oyunda diplomatik yöntemleri kullanmak da bir o kadar hayati olacak.

46 ana şehrin ve 340 adet farklı bölgenin bulunduğu Romance of the Three Kingdoms XIV, Dynasty Warriors efsanesini yaratan Koei Tecmo ekibinin ellerinden çıkıyor.

YORUMLAR
Anravs
2 Şubat 2020 16:07

Tek isteğim Yakuza oyunlarının bir gün PC'ye de gelmesi.

Parolamı Unuttum