Suicide Squad: Kill The Justice League Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Kafası kırıklar, kafaları kırmaya geliyorlar…

Yıllarca Rocksteady’den yeni bir oyun bekledik. Yine bir Batman oyunu mu olacak yoksa yeni bir süper kahraman oyunu mu yapacaklar diye diye aylar, yıllar geçip gitti. Sonunda geçtiğimiz yıl Rocksteady’nin o yeni oyunu duyuruldu. Ama beklenenden farklı bir şeyle çıktılar karşımıza, süper kahramanların yerini anti-kahramanlarımızın aldığı bir macerayla, hem de o süper kahramanları pataklamak için geliyor bu sefer Suicide Squad.

Takip edenler bilir, normalde işin içine co-op girdiğinde hevesim kaçar genelde. Ama öte yandan da epey renkli bir ekibimiz var, eğlence potansiyeli yüksek. Bir de kızçe sıkı bir Harley Quinn hayranı olunca, yapacak bir şey yok, el mahkûm dört gözle bekliyoruz çıkışını :)

Fırsat bulmuşken, bugüne kadar oyun hakkında ne gördük ne öğrendik, bir derleyelim dedik. Bakalım eldeki bilgiler nelermiş:

Çıkış Tarihi:

Son yıllarda erteleme haberleri sıradanlaştı malum. Bu yıl da zaten zirve dönemini yaşıyoruz; 2022’de beklediğimiz pek çok oyun ertelendi. Suicide Squad için de aynı durum geçerli. Başlangıçta bu yıl için duyurulmuştu, ama geçtiğimiz aylarda erteleme haberi geldi. Yeni çıkış takvimi Bahar 2023.

Oyunun çıkış yapacağı platformlar ise PC, Xbox Series X/S ve PS5 olarak duyuruldu. Önceki nesil konsolları es geçecek gibi görünüyor bir son dakika sürprizi yapmazsa.

Tek kişi mi co-op mu oynamayı tercih edersiniz?

Suicide Squad; son yılların modasına uyup 4 kişilik co-op bir oyun olarak çıkacak karşımıza. Ama Rocksteady, benim gibi düşünen oyuncuların gönlüne su serpti, dileyenlerin tek kişi oynayabileceğini açıkladı. Ekibinizdeki dört karakterden istediğinizi seçebilecek, karakterler arasında geçiş yapabileceksiniz.

Karakterlerimize bir göz atalım:

İntihar timimiz epey renkli. Bir kere Harley Quinn var, onsuz olmaz zaten :) Harley, her zamanki gibi beysbol sopasıyla şovunu yapacak. Bunun haricinde platformdan platforma salındığını, el bombaları ve türlü silahıyla düşmanlarını bir güzel hakladığını da gördük fragmanlarda. Her zaman olduğu gibi kafası kırıklığın kitabını yazacak gibi görünüyor. Zaten kendisinden beklenen de bu değil mi :)

İkinci karakterimiz Deadshot. Yine jetpackiyle oradan oraya uçup arada da keskin nişancılık hünerlerini sergiliyor. Kendisini çizgi romanlarda, filmlerde, dizilerde bol bol gördük; aşinayız. Ekip üyesi olarak da iyi bir tercih olmuş gibi görünüyor. İşini uzaktan halletmek isteyenlerin öncelikli tercihi olacağını söylemek mümkün.

Ekibimizin üçüncü üyesi King Shark, vurduğu yerde güller bitirecek karakterimiz :) İş kaba kuvvete geldiğinde başvurulacak isim olduğu aşikâr. Baktınız bir grup düşman toplanmış sizi bekliyor; hop, atlayıveriyorsunuz ortalarına, her biri bir köşede. Yeri gelir, mekâna girecek kapı bulamazsınız, duvarı yıkar, size yeni bir kapı açar :) Çift satırıyla düşmanları lime lime edeceğine de şüphe yok. Hiç olmadı, kendi gibi kocaman silahıyla indirir yoluna çıkanı.

Takımın (şimdilik) son üyesi ise Captain Boomerang. Favori silahı konusunda bir tahmininiz var mı :) Kendisini Flash’ın ezeli düşmanı olarak biliyoruz -ki fragmanda da bu ikilimizi karşı karşıya görmek hoştu. Hele bir de işlerin tersine dönmüş olması, işi daha da renkli kılıyor; bu sefer kaçan Flash, kovalayan Bumerang olacak.

Oyunda göreceğimiz daha pek çok tanıdık sima var. Elbette Justice League’in kurucusu, ekibimizi toplayan isim Amanda Waller bunlardan birisi. Bir de tabii süper kahramanlar cephesi var. Henüz ilk fragmanda Brainac kontrolüne girmiş eski süper kahraman yeni düşmanlarımızdan Superman’i görmüştük, sonra onu Flash takip etti, Green Lantern (Yeşil Fener) geldi. Wonder Woman’ı da gördük ama o Brainac tarafından kontrol edilmiyor, dolayısıyla kendisiyle düşman değil de müttefik olmamız da mümkün.

Bu isimler dışında da pek çok isim dahil olacak listeye. Hatta ekibi de genişleteceğiz, yeni isimler eklenecek takımımıza. Ama şu aşamada bu isimler belli değil.

Hikâyeyi de es geçmeyelim tabii...

Rocksteady, hikâyenin kendileri tarafından oluşturulan Arkham Evreninde geçtiğini teyit etmişti. Elbette, farklı bir şehirde, farklı kahramanlarla yola devam ediyoruz. Oyunun, Arkham üçlemesiyle doğrudan bağlantı kurulabilecek yönleri de olacak ama bir devam oyunundan ziyade bir yan oyun olacağını belirtmek yerinde olur.

Gotham’dan Metropolis’e taşınmış bulunuyoruz. Brainac, durduğu yerde duramamış, yine dünyayı işgal etmeye gelmiş. Üstelik ordusu da yetmezmiş gibi süper kahramanları kontrolü altına almış. Bu durumda yapacak pek de bir şey kalmıyor tabii. Amanda Waller, eldeki çürük çarık ne varsa toplayıp bir ekip kuruyor. Görevimiz belli: Kill the Justice League!

Şimdilik eldeki bilgiler bu kadar görünüyor, atladığım bir nokta yoksa tabii. Ama fazla da dertlenip kederlenmeyelim, nasıl olsa yakında yeni fragmanlar, yeni bilgiler gelir, öyle değil mi :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum