Advertisement

Summer Game Fest 2024'te Gösterilen Fragmanlar

2 saatinizi almayacağız, merak etmeyin

Yılın en beklenen oyun etkinliklerinden biri olan Summer Game Fest'in açılış programı yaklaşık 2 saat sürdü ve bir sürü fragman seyrettik. Genel olarak baktığımızda beklentisini düşük tutanların memnun ayrıldığı, büyük şeyler bekleyenlerin ise hayal kırıklığı yaşadığı bir program oldu diyebiliriz. Aşağıda siz de kaçırdığınız fragmanları izleyebilirsiniz.

Hatta programı baştan sona izlemek isterseniz Gülhis'in Twitch yayınına şuradan göz atabilirsiniz.

Lego Horizon Adventures

Geceye Horizon serisinden Aloy ile oynayacağımız Lego Horizon Adventures ile başladık. Bu yılın tatil döneminde çıkacak olan oyunun platformları PC, PlayStation 5 ve Switch.

No More Room in Hell 2

Torn Banner Studios'un 8 kişilik co-op oyununda zombilere karşı mücadele edeceğiz ama bu oyunda kalıcı ölüm var. Yani ölürsek 7 kişi kalan takımımız daha bir zor anlar yaşayacak. Sonra 6, 5... Oyun yıl sonuna doğru erken erişime girecek.

Harry Potter Quidditch Champions

Yeni bir Harry Potter oyunu ama bu seferki tamamen Quidditch sporu odaklı. Altın Snitch peşinde maçlara çıkacağımız oun 3 Eylül 2024'te PC, PS5, Switch ve Xbox Series için çıkacak.

Cuffbust

Choo-Choo Charles'ın yaratıcısının tek başına geliştirdiği Cuffbust'ta hapishaneden kaçmaya çalışan sevimli yaratıklar rolündeyiz ve bunu başarmak için de bolca kaos yaratıyoruz. Oyun 2025'te PC'ye çıkacak.

Star Wars Outlaws

Star Wars Outlaws'tan da yeni bir fragman izledik ama asıl uzun ilk bakış 10 Haziran'daki Ubisoft Showcase'e saklanmış. Star Wars Outlaws 30 Ağustos 2024'te PC, PS5 ve Xbox Series için çıkacak.

Neva

Muhteşem oyun Gris'in yaratıcılarının yeni oyunu Neva yine muhteşem görünüyor. Yavru bir kurtla birlikte bu enfes dünyada maceraya atılmak için sabırsızlanıyoruz. Neva yıl sonuna doğru PC, PS5, Switch ve Xbox Series için çıkacak.

Civilization 7

Erken saatlerde bilgisi sızdırıldığı için belki beklenen heyecanı yaratamadı ve 2K'nın "en büyük ve en sevilen serilerimizden birinin yeni oyunu" dediği oyun Civilization 7'ydi. Oyuna dair detaylı tanıtımı yaz aylarında görecekmişiz. Çıkış tarihi ise 2025.

Black Myth: Wukong

Her fragmanını beğenerek izliyoruz, bunda da yine atmosferik bir fragman hazırlamışlar bize. Oyunun ön siparişe açıldığını bildirmenin güzel bir yoluydu. 20 Ağustos 2024'te çıkıyor, yılın en önemli oyunlarından biri olmaya aday.

Metaphor ReFantazio

Persona 3, 4 ve 5'in yaratıcılarından gelen en yeni oyun Metaphor ReFantazio yeni fragmanıyla bir kez daha oyundaki sınıfları tanıttı. Devamı Atlus Exclusive Showcase'te olacak. Çıkış tarihi ise 11 Ekim 2024.

Tears of Metal

İskoçya'da geçiyor, işin içinde ejderhalar da var, co-op oynanabiliyor. PC'ye özel olarak çıkacak. Bence zayıf bir world premiere idi.

Dragon Ball: Sparking! Zero

Dragon Ball evreninden karakterlerle oynayacağımız bu dövüş oyunu PC, PS5 ve Xbox Series için çıkacak.

Delta Force: Hawk Ops

Delta Force: Hawk Ops fragmanında Delta Force: Black Hawk Down'dan görüntüler de gördük. Alfa testi Temmuz ayında düzenlenecek ve PC için çıkacak.

Mighty Morphin Power Rangers: Rita's Rewind

Power Rangers ve retro oyunları seviyorsanız bu oyun tam size göre. PC için çıkacak olan oyunun da world premiere fragmanı gösterildi.

Deer and Boy

Life Line Game'in ilgi çekici oyunu Deer and Boy'da bir geyik ve bir çocuğun dostluğu var. Tabii ki oyun bununla sınırlı kalmayacak, fragmanını izleyip kendiniz görün.

Slitterhead

Silent Hill'in yaratıcısı Keeichiro Toyama'nın yeni stüdyosuyla geliştirdiği ilk oyun olan Slitterhead'in oynanış videosu beni çok da cezbetmedi ama mutlaka meraklıları vardır. Oyun 8 Kasım 2024'te PC, PS5 ve Xbox Series için çıkacak.

Killer Bean

Killer Bean bizi bir fasulye suikastçinin rolüne sokacak. Gecenin eğlenceli fragmanlarından biriydi, karakterler ve hareketleri pek tatlı olmuş. Bu yaz aylarında erken erişime girmesi bekleniyor. Bu da tek kişinin geliştirdiği oyunlardan biri.

Cairn

The Game Bakers'ın tırmanış temalı oyunu Cairn de ilginç fragmanlardan biriydi. Bu oyunda dağlara tırmanmanın ne kadar tehlikeli ve heyecanlı olduğunu bizzat yaşayacağız.

Wanderstop

The Stanley Parable ve Beginner's Guide'ın yaratıcıswı Davey Wreden'in yeni oyunu Wanderstop'un hikayesi bir çay dükkanı etrafında geçiyor. Ama Wreden'in oyunlarında hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Oyun yılın ileriki zamanlarında PC ve PS5 için çıkacak.

Unknown 9: Awakening

Fold adındaki tuhaf bir boyuta geçebilme yeteneğine sahip bir Quaestor olan Haroona rolünde maceraya atılmak için bu yılın sonbahar aylarını beklememiz gerekecek. Fragman sırasında söylenmedi ama baş kahramanımız Haroona'yı The Witcher dizisinin Yennefer'i Anya Chalotra canlandırıyor.

Enotria: The Last Song

Yiner ilgi çekici bir oyun. Bir soulslike gibi, maskelerin sanırım büyük bir önemi olacak bu oyunda. 19 Eylül'de PC ve PS5 için çıkacak ama demosunu şimdiden indirip deneyebilirsiniz.

The First Descendant

Nexon'un üçüncü şahıs nişancı oyunu olan The First Descendant bir bilimkurgu hikayesi anlatıyor. Tek başınıza veya dört kişiye kadar co-op olarak oynayabileceksiniz. Çıkış tarihi ise 2 Temmuz 2024.

Sonic X Shadow Generations

Sonic X Shadow Generations fragmanında Sonic bolca koşturdu, bir de Shadow'un yeni güçlerine bakma şansı yakaladık. Oyun PC, PS4, PS5, Switch ve Xbox Series için 25 Ekim 2024'te çıkacak.

Battle Aces

Her yetenek seviyesindeki oyuncuya hitap etmek üzere tasarlanan bu gerçek zamanlı strateji oyununun animasyonlu fragmanı ve oynanış videosu birlikte yayınlandı. Yakın gelecekte kapalı betaya girecek, girmek için bir şansınızı denersiniz.

Alan Wake 2: Night Springs DLC

Gecenin en sevimli anlarından biri Sam Lake'in sahneye çıkışıydı. Night Springs DLC'sini tanıtan Lake bu DLC'de üç ayrı bölüm oynayacağımızı ve bu bölümlerde alternatif karakterlerle 'ya şöyle olsaydı' senaryoları yaşayacağımızı söyledi. Karakterlerimiz garson kız Rose, şerif Breaker ve Control'den Jesse. DLC bugün itibariyle oynanabilecek.

New World: Aeternum

Amazon Games'in açık dünya oyunu New World'un büyük güncellemesi 25 Ekim'de PC, PS5 ve Xbox Series için yayınlanacak.

Dark and Darker

Ortaçağ fantezisi olan Dark and Darker'da keşfedilecek mağaralar ve zindanlar bizi bekliyor. Oyun ücretsiz olarak yayınlandı.

skate

2024 sonbahar aylarında konsollara gelecek olan kaykay oyunu skate'in de dünya prömiyerini izlemiş olduk.

Phantom Blade 0

Gecenin kapanış fragmanı Phantom Blade 0 oldu ki aslında daha büyük bir kapanış bekliyorduk haliyle. Çin yakın dövüş sanatlarına odaklanan bu aksiyon RYO önümüzdeki etkinliklerde oynanabilir durumda olacakmış.

YORUMLAR
marrow
10 Haziran 2024 17:48

Yapma Engin, Dragon Age külliyatına hakaret idi o fragman. Sabaha kadar gömesim var.

doksanlariozleyenadam
8 Haziran 2024 18:52

bu kadar yaygara bunlar için miydi yani

Parolamı Unuttum