Suudi Prens, SNK’nin En Büyük Hissedarı Oluyor

King of Fighters dövüşçülerine yeni kozmetikler gelir mi?

Genelde Microsoft’un, Embracer’ın, THQ Nordic’in stüdyo satın alım haberlerini paylaşıyoruz. Ama bu seferki hisse satın alımı biraz daha farklı. Suudi Arabistan prensi Mohammed bin Salman bin Abdulaziz, Neo Geo ve dövüş oyunlarıyla popülerlik kazanan SNK’nın çoğunluk hissesini alarak şirketin en büyük ortağı oldu.

SNK, Japon menşeili, gerek arcade gerekse PC ve konsollar için oyunlar geliştiriyor. Kendilerinin Metal Slug ve King of Fighters gibi klasikleşen yapımları var. Neo Geo oyun makineleri (konsolları) da bu firmanın ürettiği cihazlar.

Ama tabii Neo Geo devri kapanınca, firma da mali yönden zora girmişti ve 2001’de Playmore Corporation tarafından satın alınıp SNK Playmore adını almıştı. 2015 yılında ise bu sefer Çinli yatırımcılar sahneye çıkıp firmayı satın almışlar, böylece yeniden SNK haline gelmişti.

Şimdi de sıra S. Arabistan’dan Electronic Gaming Development Company’ye gelmiş, SNK hisselerinin üçte birini alarak en büyük hissedar konumuna yükseliyor.

Mohammed bin Salman dünya genelinde pek de popüler, sevilen bir karakter değil, sebeplerini ufak bir aramayla öğrenebilirsiniz. Daha önce Riot Games’e Avrupa’da düzenlenecek bir League of Legends turnuvası için sponsor olmuş, ancak gelen tepkiler üzerine geri adım atılmıştı.

SNK ile yapılan anlaşmanın sonuçları nasıl olur, bunu artık önümüzdeki dönemde göreceğiz.

YORUMLAR
varolmayansehir
29 Kasım 2020 04:20

Irçı ya da milliyetçi biri değilimdir, dünya insanı olmak her zaman savunduğum şeydir, dostluk ve barıştan yanayımdır kısaca... Ama nedense Arap vb. birileri işin içine girdiğinde iki kere hatta üç kere düşünürüm... sonra tekrar düşünürüm...

Parolamı Unuttum