Swat Şakasının Cezası Ağır Oldu

15 ay hapis ve 2 yıl oyundan uzaklaştırma..

"Swatting" ya da Swat şakası, son dönemlerde internette oldukça popülerlik kazanan bir "eşek şakası". Gittikçe tehlikeli hale gelmeye başlayan bu internet trendi, 2017 yılında Andrew Finch isimli bir kişinin canına mal olmuştu.

Casey Viner isimli kişi, Call of Duty'de girdiği 1.50$'lık bahsi kaybedince arkadaşı Tyler Barriss'ten atıştığı kişinin evine Swat şakası düzenlemesini istemişti. Fakat adres, Viner ile alakası dahi olmayan Andrew Finch'e aitti. Şaka sonucunda Finch, hayatını kaybetti.


2017'den beri süren davada Viner suçlu olduğunu itiraf etmiş ve mahkeme önüne çıkmıştı. ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamalarına göre Viner, 2500 dolarlık bir tazminat cezası ödeyecek ve 15 ay hapis yatacak. Ardından iki sene boyunca gözetimli serbestlik pozisyonunda kalacak olan Viner'ın, bu iki sene boyunca çevrimiçi oyun oynamasının yasak olduğunu da belirtmiş.

Viner'ın aramayı yapan arkadaşı ise kendisi kadar şanslı değil. Aynı Viner gibi suçlu olduğunu kabul eden Barriss, Finch'in ölümünden ve diğer Swat şakalarından ötürü tam 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bu cezalar, yeni Swat şakalarının önüne geçebilecek gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum