Swatting Masum Birinin Ölümüne Sebep Oldu

Olacak iş değil...

 İnternet çöplüğünü çıplak ellerinizle kazmaya başladığımızda, bu yorucu işin sonunda bulabileceğimiz şeylerden bir tanesi “Swatting” ya da diğer adıyla başkasının evine özel tim göndermedir.

Swatting ne yazık ki Amerikan online ortamlarında oldukça yaygın olarak kullanılan bir "silah". Polisi arayıp, korkutmak istediğiniz kişinin adresini veriyorsunuz ve o adreste bir teröristin/katilin ya da her kimin yaşadığını söylüyorsunuz. Zaten her daim eli silahında gezen Amerikan polisi o eve baskın yapıyor ve sonunda herkes gülüyor. Ya da 26 yaşındaki Andrew Finch gibi cansız bedeniniz evinizin girişine yığılıyor.

Miruhcle ve Baperizer adındaki iki Call of Duty oyuncusunun aralarındaki 1.50 dolarlık iddia sonucunda, olayla hiçbir alakası olmayan Finch SWAT (özel polis timi) tarafından vurularak öldürüldü. Attıkları maç sonunda birbirlerini Swatting’le tehdit eden iki oyuncu, birinin diğerinin evine başkaları aracılığıyla SWAT ekibi göndermesine neden oldular. Polis raporuna göre adı Tyler Barriss olan şüpheli, Baperizer’ın isteğiyle Miruhcle’ın evine SWAT ekibi yolladı. Fakat Miruhcle, Baperizer’a farklı bir ev adresi verince, onun evine gitmesi gereken SWAT ekibi Andrew Finch’in evine gitti.

Silahsız ve durumdan habersiz olan Finch, SWAT ekibinin evine girmesinden dakikalar sonra vurularak öldürüldü. Polis raporuna göre Finch kapıya doğru ilerlerken, SWAT ekibinden bir polis silahını çıkararak Finch’i vurdu. Finch’in vurulma nedenini bilmemekle birlikte, Amerikan polisinin öldürücü gücü ne kadar kolay bir şekilde kullandığını düşünürerek bu durumun nasıl geliştiğini az çok tahmin edebiliiyoruz.

Şu haberi yazarken profesyonelliğimi bozmamak adına birçok şeyi silip tekrar yazdım ama iki tane çocuğun anlamsız bir oyun yüzünden masum bir insanı canından etmesini bir türlü kabullenemiyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum