Take-Two, Animasyon Teknolojileri Firması Dynamixyz’i Satın Aldı

Daha gerçekçi yüz animasyonları bizleri bekliyor

Satın alım haberlerini bugün de es geçmedik çok şükür :) Take-Two, paylaştıkları bir duyuruyla Dynamixyz’i satın aldıklarını ilan etti.

Dynamixyz, yüz animasyonları konusunda uzmanlaşmış bir firma. 2010’da Fransa’da kurulan şirket; bilgisayar grafikleri, görüntüleri ve makine öğrenmeyi bir araya getiren hareket yakalama (motion capture), yüz analizi, 3 boyutlu işleme araçları ve teknolojilerine sahip. Bir başka ifadeyle, gerçekçi animasyonlar konusunda önde gelen firmalardan birisi olduğunu söylemek mümkün. Bunun örneklerine de çok yabancı sayılmayız aslında.

Geçtiğimiz yıllarda Rockstar Games ve 2K ile Red Dead Redemption 2 ve NBA 2K21’deki yüz animasyonları konusunda iş birlikleri olmuştu. Şimdi de bu iş birliğini bir adım öteye taşıyorlar. Artık Take-Two çatısı altında çıkarılacak oyunlarda bu teknolojilerden bol bol istifade edilmesini bekleyebiliriz.

Anlaşmanın mali boyutu ile ilgili bir açıklama yapılmamış, ancak Take-Two gibi bir devi çok da zorlamamış olsa gerek. Kendileri adına önemli bir yatırım olduğunu da söyleyebiliriz. NBA 2K21'in özellikle yeni nesil güncellemesinde yüz animasyonlarının ne kadar iyi olduğunu düşününce, önümüzdeki dönemde bu teknolojilerin geliştirilerek kullanılacağı oyunları da merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum