Take-Two CEO'su Kaldırttıkları GTA Modları Hakkında Konuştu

Hiç de tatmin edici değil

Take-Two geçtiğimiz ay içinde uzun zamandır aktif ve bir hayli popüler olan çeşitli Grand Theft Auto: Vice City ve San Andreas modlarını kapattırmıştı. DMCA uyarısı alarak kapatılan modlar arasında GTA: Underground, Kadakash'ın GTA: San Andreas için AI-Upscaled HD Modu, GTA Vice City Stories PC versiyonu gibi modlar da vardı.

Son yatırımcı toplantısı sırasında Take-Two CEO'su Strauss Zelnick bu kapatmalar hakkında ilk kez konuşarak firma olarak bu konuda aslında esnek olduklarını, ama bir modun ekonomiyi tehdit ettiğini veya ortada kötü davranış olduğunda modları kaldırttıklarını ve bunu yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Tabii Zelnick bir HD Texture Pack modunun oyun ekonomisini nasıl tehdit ettiğini açıklamamış. Ya da GTA Underground gibi yaptığı tek şeyin GTA III, Vice City, San Andreas, Manhunt ve Bully haritalarını bir araya getirmek olan bir modun nasıl kötü davranış sayılabileceğine de değinmemiş.

San Andreas ve Vice City gibi eski oyunların hala satıyor olmasının sebeplerinin başında bu oyunlar için hazırlanan nefis modlar bulunuyor, ancak Take-Two bu hamlesiyle bu tür emekleri keyfine göre hiçe sayacağını da göstermiş oldu diyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum