Take Two’nun CEO’suna Göre Oyunlarda Fotogerçekçilik Çok Uzak Değil

"10 yıl içinde bu iş tamam" diyor

Oyunlarda görsel kalitenin çok yükseldiği aşikar. Ama bu noktada durması da beklenmiyor, gün gelecek oyunlarımızı fotogerçekçi görüntüler eşliğinde oynayacağız. Take-Two CEO’su Strauss Zelnick’in tahmini bu noktaya varmamız için çok beklememiz gerekmeyeceği yönünde.

Gamesindustry.biz'in haberine göre USB Global TMT Virtual Conference kapsamında bir konuşmaya yapan Zelnick, oyun endüstrisinin önümüzdeki 30-40 yıl boyunca çok önemli gelişmeler göstereceğini ve daha önce olmadığı kadar ilgi çekici olacağını düşündüğünü ifade ediyor. Bundan 10 yıl sonra bugün bulunduğumuzdan çok farklı bir noktada bulunacağımızı söyleyen Zelnick, geliştiricilerin daha önce yapamadıkları şeyler yapabilecekleri, “live-action” filmler gibi oyunlar geliştirebilecekleri bir noktaya varılacağını söylüyor.

“Şu anda yaptığımız şeyler de live-action gibi görünüyor, ancak halen animasyonlar. 10 yıl içerisinde her şeyi daha gerçekçi gösterebilme imkânımız olacak” diyor Zelnick.

Zelnick, oyunların geleceğinin çok parlak olduğuna inandığını da sözlerine eklemiş. Tabii bu meselenin bir de “iş” boyutu var. Zaten Take-Two dediğimiz zaman akla gelen ilk noktalardan birisi de parasallaştırma. Zelnick’in geleceğe bu kadar umutla bakmasını sağlayan noktalardan birisinin de bu işten elde edilecek gelir olduğunu söyleyebilir miyiz, siz ne dersiniz :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum