TaleWorlds, Mount and Blade: Warband ile eSpor'a Adım Attı!

Mount and Blade turnuvası!

Artık "ülkemizin gururu" sözünü tekrarlamaktan yorulduğumuz TaleWorlds, Mount & Blade serisini eSpor'a taşıyor. Litvanya eSpor Organizasyonu ve TaleWorlds Entertainment'ın ortaklığı ile düzenlenecek "Bükreş Savaşı" (The Battle of Bucharest) turnuvası duyuruldu.

FPS, MOBA ve strateji oyun türlerini eSpor turnuvalarında görmeye alışığız aslında. Fakat bir RYO'yu; hatta RYO türünü kendine has bir biçimde harmanlayan Mount and Blade'i eSpor ile yan yana duymak hem ilginç hem de bir o kadar heyecan verici. 10,000$'lık bir ödül havuzunun bulunduğu turnuvada 1v1 kapışmaların döneceği Duello üsulü bir modun yanında 5v5 takım savaşları da düzenlenecek. 20 Mayıs'ta seçilen takımlar, Bükreş'teki PGL stüdyosunda kıyasıya savaşacak. Turnuva hem Twitch'ten, hem YouTube'dan hem de Facebook üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

-> PC Gamer İddialı: Mount & Blade II: Bannerlord 2017'nin En İyi RPG'si Olacak!

LEF Genel Müdürü Sergei Klimov turnuvayla ilgili olarak “Battle of Bucharest’i Mount & Blade’in E-Spor etkinliklerinin ilk adımı olarak görüyoruz. Bu formatı geliştirmeyi, ödül havuzunu büyütmeyi, turnuvayı başka bölgelere taşımayı ve elbette çıkar çıkmaz Mount & Blade II: Bannerlord’u da turnuvaya eklemeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TaleWorlds'ün Genel Müdürü Ali Erkin ise turnuva hakkında “TaleWorlds Entertainment olarak, bir etkinlik aracılığıyla hâlihazırda çok canlı olan oyuncu topluluğumuzla doğrudan temas kurmayı zaten istiyorduk. Bize önerilen bu işbirliği de bu anlamda harika bir fırsattı. Dünyanın en aktif E-Spor noktalarından biri olan Bükreş’te oyuncularımızla buluşmak için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde bir açıklamada bulundu..

Mount and Blade serisi eSpor'da nerelere gelebilir derseniz bence önü çok açık. Şöyle bir şey var ki, profesyonel anlamda oynanan oyunlar uzun yıllardır aynı türde ve sadece isimleri değişiyor. Mount and Blade: Warband gibi bir oyunu, böyle resmi bir turnuvada görmek, eSpor açısından da eminim ki oldukça güzel bir şey. Zira bu oyunların kendine has dövüş mekanikleri, eSpor turnuvaları için bana göre biçilmiş kaftan. Kim bilir belki de TaleWorlds, Bannerlord ile bu turnuvanın devamını getirir ve eSpor alanına yeni bir soluk gelir...

Litvanya E-Spor Federasyonu tarafından düzenlenen, TaleWorlds ve PGL Studio’nun desteği ile Intel, G-Core Labs sponsorluğunda düzenlenecek turnuvayı Twitch, YouTube ve Facebook üzerinden izlemek mümkün. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum