Team Ninja Aksiyon RYO'ya Doymuyor: Rise of the Ronin

Yeni bir FromSoftware olma yolunda adım adım

Dün gece düzenlenen State of Play'in önemli sürprizlerinden biri de Team Ninja'nın yeni bir oyun daha duyurması oldu.

Haziran ayındaki Xbox & Bethesda Game Showcase'te hatırlarsanız Team Ninja ve Koei Tecmo yeni aksiyon rol yapma oyunları Wo Long'u duyurmuştu. O fragmanın başında da "acaba Nioh 3 mü geliyor?" dedirtmişlerdi, dün de bir kez daha aynı feyki yaptılar. İkili bu sefer de Rise of the Ronin'i duyurdu ve o da aynı Wo Long gibi müthiş görünüyor.

State of Play'deki tüm fragmanları Engin'in derlemesinde görebileceğinizi hatırlatarak detaylara geçelim.

Rise of the Ronin, 2024 yılında çıkacak ve konsollarda PlayStation 5'e özel olacak. Yani Nioh gibi o da önce PlayStation'a çıkacak, sonradan PC'ye gelecek demektir. Xbox ise menüde yok.

Rise of the Ronin 300 yıl süren Edo Döneminin sonunda geçecek; bu döneme Bakumatsu, yani kapanış perdesi adı da veriliyor. Savaş ağırlıklı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu olarak tanımlanan Rise of the Ronin'in özetiyse şöyle:

"19. yüzyılın sonlarında Batı nüfuzunun iyiden iyiye yayılmaya başladığı Japonya bir yandan baskıcı hükümdarlar, diğer yandan ölümcül hastalıklarla boğuşarak en karanlık günlerini yaşarken, Tokugawa şogunluğu ile şogunluk karşıtı fraksiyonlar arasında iç savaş da tüm şiddetiyle devam etmekteydi".

Nioh oynadıysanız zaten Team Ninja'dan beklemeniz gereken kaliteyi ve mekanikleri de biliyorsunuz demektir. Team Ninja bu oyunda bugüne kadar edindikleri yetenekleri ve tarih bilgisini en üst seviyede yansıtacaklarını, bunun bugüne kadarki en hırslı ve zorlu projeleri olduğunu söylüyor. Merakla beklemelik bir oyun anlayacağınız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum