Tell Me Why Neden Türkiye’den Satın Alınamıyor?

Sessiz sedasız bir sansür hikayesi...

Geçtiğimiz haftalarda Game Pass’e eklenecek oyunlarla ilgili bir haberimizde Tell Me Why’ın çıkış gününde Game Pass’e eklenecek oyunlar arasında olduğunu aktarmıştık sizlere. Ancak o gün geldiğinde Game Pass’te yerini almamıştı. Benzer bir durum Rusya için de geçerliydi. Bunun teknik bir sorundan ileri gelebileceğini düşünebilirsiniz -ki başlarda ben de böyle olacağını umut etmiştim.

Ancak üzerinden günler geçmesine rağmen halen ortalarda görünmüyordu Tell Me Why. Bu da akla gelen diğer ihtimali kuvvetlendiriyordu açıkçası. Acaba ülkemizde satışı yasaklanmış olabilir miydi?

Microsoft Store’da arattığımızda Tell Me Why karşımıza çıkmıyor. Steam’deki Tell Me Why sayfasını açtığınızda ise, “Bu ürün şu anda bulunduğunuz bölgede erişime kapalıdır” ibaresiyle karşı karşıya buluyorsunuz kendinizi. SteamDB sayfasını kontrol ettiğimizde ise; Rusya, Endonezya, Malezya, Singapur, Ukrayna, Çin, Peru, Suudi Arabistan, B.A.E., Kuveyt, Katar ve Türkiye’de satışta olmadığı anlaşılıyor. Görünen o ki, Tell Me Why’ı ülkemizden satın almak mümkün değil, en azından an itibariyle tablo böyle.

Aslında oyunun duyurulduğu günlerden itibaren böyle bir ihtimal akıllara geliyordu, bazı ülkelerde yasaklanacağı aşikardı. Ama bu ülkeler arasında Türkiye’nin de yer alması ihtimal vermek istemediğimiz durumlardan birisiydi. Bu durumun kaynağı ile ilgili henüz net bir bilgi yok. Ülkemizde satış onayı verilmedi mi yoksa bir başka sorundan mı kaynaklanıyor, önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ümit ediyorum.

Eğer Game Pass abonesiyseniz bölge ayarlarını değiştirmek suretiyle oyunu oynamak mümkün. Umuyorum kısa süre içerisinde sorun çözülür ve oynamak isteyenler böyle bir yönteme başvurmadan da oyuna ulaşabilirler.

 

YORUMLAR
cavegamer3530
4 Eylül 2020 13:37

Cyberpunkı yasaklayacaklar diye korkmuyor değilim.

Ghost AssassiN
cavegamer3530
5 Eylül 2020 08:38

Türkçe dil 'desteğine' sahip bir oyuna kolay kolay bunu yapacaklarını zannetmiyorum.Bu oyunun satışa kapalı olmasının başka bir nedeni vardır bence, Türkiye'ye özel bir durum olduğunu zannetmiyorum.


Parolamı Unuttum