Telltale Games Sahalara Dönüyor

Küllerinden doğabilir mi dersiniz:)

Geçtiğimiz yıl bir anda kepenkleri indiren Telltale Games, hem çalışanları hem de oyunlarını takip eden pek çok oyuncu için büyük bir şoka sebep olmuştu. Kötü yönetim, alınan yanlış kararlar ve plansız-programsız yürütülen projeler firmanın sonunu getirmişti. Firmayı popüler kılan ve en bilinen oyunu olan The Walking Dead serisinin son sezonunun tamamlanıp tamamlanmayacağı belirsiz hale gelmiş, ama sonrasında Skybound Games meseleye el atıp finali yapmıştı. Firmanın diğer oyunlarının akıbeti ise bir soru işareti olarak kaldı.

Şimdi bu konuyla ilgili bir gelişme yaşanıyor. LCG Entertainment, Telltale Games’in varlıklarından bir kısmını satın almış durumda. Telltale kataloğunda yer alan markaların bir kısmı satılırken bazıları ile ilgili yeni oyunlar yapılacağı, bunlara bir de yeni lisanslar ekleneceği söyleniyor.


Yeni Telltale’in yöneticileri Jamie Ottilie ve Brian Waddle. Ottilie, daha önce Telltale Games’te çalışmış isimlerin bir kısmına freelance pozisyonlar teklif edilebileceğini ve ileride tam zamanlı pozisyonlara geçme imkanı sunulabileceğini belirtmiş.

Ottilie, Polygon’a verdiği röportajda The Wolf Among Us ve Batman oyunlarının lisanslarının yanında Puzzle Agent gibi orijinal Telltale oyunlarının haklarına da sahip olduklarını ifade ediyor. “Süresi dolmuş bazı lisanslar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye de ekliyor.

Ottilie, yarım kalan bazı hikayeleri devam ettirmek niyetinde olduklarını söylemiş. Telltale’in Borderlands, Game of Thrones, Guardians of Galaxy, Minecraft lisansları ile ilgili mevcut tablo hakkında bir açıklama yapılmamış. The Walking Dead lisansının Skybound Games, Stranger Things lisansının ise Netflix’e geçtiğini biliyoruz. Dolayısıyla şu aşamada devamı gelebilecek oyunlar listesinin en kuvvetli adayları Batman ve The Wolf Among Us oluyor.

Ottilie, Telltale’in haklarını satın alma gerekçesi olarak macera oyunlarının geleceğine duyduğu güveni belirtmiş. “Önceki sorunların kaynağı piyasa koşulları ve yönetimin büyük ölçekli tercihleri idi. Hikaye anlatımı üzerine oyunları seviyorum ve inanıyorum ki endüstri hikaye temelli oyunlar üzerine uzmanlaşmış bir şirkete ihtiyaç duymakta” diyor kendileri. Bu boşluğu doldurmak için de Telltale'i diriltmeye karar vermişler.

Telltale’in yeniden sahalara dönmesi güzel olabilir, hele bir de The Wolf Among Us 2 ile gelirlerse:) Siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum