Temmuz'da Ne Oynasak?

Yaz aylarının etkisi oyun dünyasını vurdu.

İnsanlık olarak çok ama çok zor bir yılı geride bıraktık. Aşılama sürecinin hızlanması ile birlikte 2021 yılına umutlu girmiş olsak da oyun dünyası yılın ilk yarısında çıkan dikkat çekici oyun sayısı beklediğimizin altında kaldı. Hareketli bir E3'ün ardından bekleme moduna girdiğimiz şu günlerde ise yaz aylarının verdiği rahatlık, oyun dünyasına da çökmüş durumda. Fakat Temmuz ayı buna rağmen oldukça hareketli geçecek. Gelin bu ay bizim oynamalara doyamayacağımız oyunlara şöyle bir göz atalım.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (PC, Switch) – 9 Temmuz

Monster Hunter serisinin Nintendo tutkunu hayranlarını sevindirecek yeni oyunu yolda. Daha önceleri platform seçen Monster Hunter serisi, World ile birlikte pek çok platformda aynı anda çıkış yaparak adını batılı oyunculara da duyurmayı başarmıştı. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, seriyi köklerine ve Nintendo'ya döndürmeye gelecek.

2016 yılında Japonya'da Nintendo 3DS üzerinde çıkış yapan Monster Hunter Stories'in direkt devamı niteliğinde olan oyunda, Monster Rider rolünü üstleneceğiz. Serinin adını aldığı Monster Hunter'ların aksine Rider'lar, bu canavarları eğitmek ve onlarıe evcilleştirebilmek için çalışıyor. Yani oyunda geleneksel Monster Hunter serisinin biraz dışarısına çıkıyoruz. Zaten oyunun sıra tabanlı olması da bu değişikliklerin en önemlilerinden biri.

Oyunun Nintendo Switch'teki en önemli oyunlardan biri olacağı kesin. Şahsen bir nevi Pokemon oyununa benzettiğim Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin'i ben de merakla bekliyorum.

F1 2021 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S) – 16 Temmuz

F1 2021 hakkında söyleyebileceğim çok fazla şey olsa da bu noktada biraz kendimi dizginlemem gerekecek. Uzun süredir hayranı olduğum bu seriyi yıllardır çıktığı ilk günden beri satın alıyorum. Codemasters ekibi özellikle son yıllarda oyunu adeta küllerinden dirilterek muhteşem cilalı bir hale getirdi. Fifa ve NBA gibi her yıl yeniden piyasaya sunulan oyun, en azından fiyatı ile can sıkmıyordu.

Fakat her şey EA'in gelmesi ile birlikte değişti. Codemasters'ı saflarına katan EA, oyunun fiyatını da neredeyse 6 katına çıkarttı. Yine de oyunun F1 tutkunlarına hitap ettiği gerçeğini değiştirmiyor bu durum. Yeni nesilde çok daha ince ayarlar yapabileceğiniz F1 oyunu, Breaking Point adı verilen bir senaryo moduna da sahip olacak. Şimdilik bu modun detaylarını bilmiyor olsak da hayatına sıfırdan başladığımız pilotun kariyerinde yükselişini izlemek keyif verici olacaktır.

Codemasters'ın her anlamda cilaladığı ve mükemmel hale getirdiği oyun, F1'in yenilenen kurallarına da ev sahipliği yapacak.

Cris Tales (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia) – 20 Temmuz

Temmuz ayının tasarım anlamında en çok dikkat çeken oyunlarından biri Cris Tales. Pek çok platform üstünde aynı anda çıkış yapacak oyun, sıra tabanlı dövüş sistemi ve bulmaca dolu platform ögeleri ile dikkat çekecek.

8 dakikalık oynanış videosunda oyunun yapısı hakkında bizlere genel anlamda bir fikir veren yapımcı Modus Games, Cris Tales'in arkasında hüzünlü bir hikaye yattığının da altını çiziyor. Bir yetim olarak büyüyen Crisbell'in maceralarına konuk olacağımı zoyunda, “Time Mage” olarak nitelendirilen karakterimizin geçmişine de yolculuğa çıkacağız. Yapımcının ifadelerine göer Crisbell'in verdiği “pek çok karar”, oyunun gidişatını etkileyecek.

Bu tip oyunlarda şahsen en çok sevdiğim “companion” sistemi de Cris Tales'in ana mekaniklerinden biri olacak gibi görünüyor. Text tabanlı hikaye anlatımı ve “açık dünyası” ile Cris Tales, JRPG severlerin favorilerinden biri olmaya geliyor.

Orcs Must Die 3 (PC, PS4, PS5,Xbox One, Xbox Series X/S) – 23 Temmuz

Yıllardır ritminden bir şey kaybetmeyen Orcs Must Die serisi, yeni oyunu ile karşımızda. Aslında Stadia kullanıcılarının bir süredir oynayabildiği “kule savunma” oyunu, sonunda PC ve konsollar üzerinde çıkış yapıyor.

Daha önce hiç Orcs Must Die oynamadıysanız şanslısınız zira oyunu ilk kez deneyim edecekleri eğlenceli dakikalar bekliyor. Steam'in en dikkat çeken co-op oyunlarından biri olan Orcs Must Die, aslında temel kule savunma manıtığının üzerine kurulmuş bir oyun. Fakat bu mantığı geliştiren ve kendi imzası haline getiren serinin üçüncü oyunu da hem oyunculardan hem de eleştirmenlerden geçer not almıştı.

Formülü değiştirmeyen fakat her zaman eğlencenin dozunu artıran Orcs Must Die 3, size ve arkadaşlarınıza muhteşem bir akşamüstü vadediyor.

The Ascent (PC, Xbox One, Xbox Series X) – 29 Temmuz

E3'ü kasıp kavuran “co-op” türünün dikkat çeken örneklerinden biri olan The Ascent, Temmuz ayının son günlerinde bizleri karşılayacak. İlk gününde Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek olan izometrik RYO, ayın en çok merak edilen oyunlarından biri.

Son dönemlerin yıldızı “cyberpunk” temasını kullanan oyunun konusu da bu evrene oldukça uygun. The Ascent isimli mega holdingin çökmesi ile peydahlanan çeteler, bu devasa holdingden bir parça koparabilmek adına savaşa girer. Veles isimli şehir böylece tam bir kaosa sürüklenir. İşte biz de The Ascent'te çalışan ve sıradan bir günde işine giderken bu kaosla karşılaşan bir işçi rolünü üstleniyoruz.

Hem co-op hem de tekli oyuncu olarak oynayabileceğiniz The Ascent, dünya dizaynı ile de dikkat çekiyor. Farklı düşman türlerine göre şekillendirebileceğimiz saldırılar, RYO hissini dibine kadar verecek. Buna ek olarak oyunda bol bol loot seçeneği de bulunacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum