Tencent'in Bohemia Interactive'in Çoğunluk Hissesini Aldığı İddia Ediliyor

Güncelleme: Bohemia iddiaları yalanladı

[Güncelleme - 04.06.2020/00:29]: Bohemia Interactive, yaptığı basın açıklaması ile bahsi geçen iddiaları yalanladı. Stüdyonun bağımsız kalmaya devam ettiğini belirten basın açıklamasında, bazı markalarla görüşmelerin sürdürüldüğü de ifade edildi.

Çinli dev Tencent, yeni Disney olma yolunda adım adım ilerliyor. The Information ekibinin haberine göre firma, DayZ ve Arma 3 gibi oyunların yapımcısı Bohemia Interactive'in çoğunluk hissesini satın almış. Geliştirici ekip böylece aralarında Epic Games, Riot ve Supercell'in de bulunduğu markalara katılmış olacak.

İddialara göre Tencent, Çekya menşeli geliştirici ekibin yüzde 70-80 hissesini satın alabilmek adına 260 milyon dolar ödenmiş. Dedikodulara göre Tencent'in bu yatırımının arkasında, Bohemia'nın son oyunu Ylands'in dağıtımını tamamen kendi üzerine almak istemesi yatıyor.

Sektörün tanınan isimlerinden Daniel Ahmad, NetEase'in Çin'de Minecraft'ın dağıtımını yaptığını hatırlatarak sandbox oyunların bölgede çok sevildiğini ifade etmiş. Ahmad'ın ifadelerine göre Tencent, Ylands ile birlikte pazardaki rekabeti artırmak için NetEase'in üzerine gidecek.

Bohemia ekibi, daha önce Tencent ile işbirliği yaparak oyunun WeGame platformunda yayınlanmasını da sağlamıştı.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum