The Batman Filmi Yaklaşık Üç Saat Sürecek

Bruce Wayne'in bebekliğinden mi başlıyoruz?

Çizgi roman uyarlamalarını sinemada izlerken bazen araya çok gereksiz sahnelerin girdiğini, sırf süre eklemek için bu yola gidildiğini hissediyoruz. Hele Zack Snyder'in Justice League filmini izlerken havada uçuşan bir sosisliyi bile ağır çekimde izleyince insanı afakanlar basıyor. O yüzden ne zaman uzun süreli bir çizgi roman filmi görsem kafamda hemen bir şüphe belirir. Bu zamana kadar gelen her haberinden övgüyle bahsettiğimiz The Batman'in resmi süresi de açıklandı. Warner Kardeşlerin de onayladığı habere göre film tam tamına İKİ SAAT ELLİ BEŞ DAKİKA sürecekmiş. Bu sürenin sadece sekiz dakikası ise jenerikler. Yani elimizde epey uzun bir film var.

Öyle ki The Batman filmi bu zamana kadar Pelerinli Süvari'nin beyaz perde tarihindeki en uzun süreli filmi olacak. Marvel Sinematik Evreni'nin gişe rekorlarını alt üst eden Avengers: Endgame filminin toplam süresinin üç ssaat bir dakika olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yani Matt Reeves yaklaşık üç saat sürecek filmde muazzam bir iş de çıkarmış olabilir. Zaten genel atmosfer de bunu işaret ediyor. Hem genç bir Bruce Wayne'i izleyeceğimiz için hem de içerisinde Riddler ve Penguen gibi şimdiden bildiğimiz iki kült kötü adam olacağı için bu süre biraz kabul edilebilir, ağır çekimde süzülen Batarang görmediğimiz sürece sorun yok.

Ayrıca Catwoman'ın da bu filmde bol bol sahne süresi olacağını tahmin ediyorum. Her ne kadar tam anlamıyla bir orijin filmi olmayacak olsa da bazı temeller The Batman ile atılacak, stüdyonun isteği de potansiyel gişe başarısı sonrası Matt Reeves'e yeni bir Batman üçlemesi yaptırmak. Christopher Nolan'ın üçlemesindeki ilk film Batman Begins iki saat yirmi dakikalık bir süreye sahipti. Bir otuz beş dakika da Batman özlemi eklersek The Batman için halen umutlarımız çok taze duruyor. 4 Mart günü vizyona girecek olan film umarım hayal kırıklığına yol açmaz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum