The Brookhaven Experiment - İnceleme

Yalvarıyorum artık gelmeyin

Gelin sizle küçük bir hayal kuralım. Gece vakti, ıssız bir alanda tek başınızasınız. Bir el feneri bir de tabancanız var. Böyle bir ortamda gerilmemeniz için taş gibi sabır gerekli. Etrafa bakarken birden üzerinize gelen zombileri görüyorsunuz. The Brookhaven Experiment, hiç hayal kurmanıza gerek bıraktırmıyor ve sizi doğruca zombilerin ortasına bırakıveriyor.

brookhaven1

Korkunun Ecele Faydası Yok

Brookhaven Experiment’ta ufak bir alanda başlıyorsunuz. Uyku tulumu ve el çantanızdan anlaşıldığı üzere ufak bir kamp yapmışsınız. Gecenin karanlığında rahatsız edici bir ses gelmeye başlıyor. Bir şeylerin size doğru yürüdüğünü hissediyor ama göremiyorsunuz. Sağa sola bakmaya başlarken birden üzerinize doğru bir yaratık geliyor. Ne olduğunu anlayamadan bir anda çoğalıyorlar. Siz de elinizdeki tabancanızla nişan almaya çalışırken, diğer elinizdeki el feneriyle gelenleri görmeye çalışıyorsunuz.

brookhaven6

Etraf tamamen karanlık ve korkutucu. Eğer gelenleri göremezseniz, bir anda yanınızda bitiveriyorlar ve size zarar vermeye başlıyorlar. Oyunun en korkutucu anları da bunlar oluyor. Başınızı çevirdiğiniz anda size saldıran tipsiz bir zombi görmek, “Ya oyundan korkulur mu?” diyen beni bile kalp krizi geçirecek düzeye getiriyor. Atmosfer o kadar iyi yaratılmış ki, bir süre sonra gerçekten rahatsız olmaya başlıyorsunuz. Gözlüğü unutup yaratıklar etrafınızdaymış gibi hissediyorsunuz.

brookhaven2

Oyunda çoğu hayatta kalma oyununda kullanılan dalga sistemi var. Seviyeleri ölmeden tamamlayabilirseniz, bir sonraki seviyede daha çok zombi gelmeye başlıyor. Buna ek olarak her seviyede daha bir yetkili abiler geliyor. Kimisi üzerinize doğru koşuyor kimisi de cüssesiyle bile gördüğünüz anda korkmanıza neden oluyor. Her seviyenin sonunda size üç yükseltme sunuluyor. Çok fazla seçeneğiniz yok, ya el fenerine pil alıyorsunuz ya da silahınız için lazer eklentisi seçiyorsunuz. Bir de alabileceğiniz el bombası ileri seviyelerdeki yaratıkları öldürmeniz için gerekli oluyor. Korkunuza hâkim olmayı başarabilirseniz, her dalgada bu süreç devam ediyor.

brookhaven3

brookhaven5
En İyi Zombi Ölü Zombidir

Oyunda bazı sorunlar da var. Yaratıkları çok uzaktan öldürürseniz oyunda hata oluyor, seviye hiç bitmiyor. Bazen de aldığınız yükseltmeler nedensiz bir şekilde kaybolup geri geliyorlar. Ancak bu hatalar göz ardı edilebilecek boyuttalar, oynanışa fazla etki etmiyorlar.

brookhaven4

HTC Vive ile test ettiğimiz The Brookhaven Experiment, Walking Dead gibi serilerin severleri için mutlaka oynanması gereken bir yapım. Ancak uyarmakta fayda var, tansiyon ve kalp sorunlarınız varsa oynamanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü gerilecek, çirkin yaratıkların saldırısına maruz kalacak ve korkacaksınız!

Tür: Korku/Hayatta Kalma

Fiyat: 31 TL (Steam)

 

NOT:8.0

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum