The Coalition'dan Blizzard'a Önemli Bir Transfer

Gears of Diablo

Gears of War'un geliştiricisi The Coalition'ın başındaki isim olan Rod Fergusson, Blizzard'a katılmak için stüdyodan ayrılacağını açıkladı. Fergusson, Gears of War serisi için oldukça önemli bir isim çünkü daha ilk oyunda beri bu serinin rehberliğini yapan kişilerden biriydi.

Fergusson Mart ayında Blizzard'a katılacak ve Diablo serisine göz kulak olmaya başlayacak. Blizzard'ın bu kadar tecrübeli bir ismi kadrosuna katması, Diablo'nun başarı için bundan sonra da ciddi adımlar atılacağı anlamına geliyor olabilir.

The Coalition ve Xbox'taki çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Fergusson, Gears ailesinden ayrılmanın kendisinde acı tatlı bir his bıraktığını söylemiş. "15 yıl önce Gears of War üzerinde çalışmaya başladım ve o zamandan beri de hayatımın en renkli parçası oldu. Ama şimdi yeni bir maceranın vakti geldi. Gears'ı The Coalition'ın yetenekli ellerine bırakıyorum" demiş Fergusson.

Rod Fergusson, 2011 yılında Epic Games'ten ayrılarak Irrational Games'e katılmış ve burada geliştirmeden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütmüş, BioShock Infinite'in geliştirilme sürecinde de çok önemli katkıları olmuştu. Ayrıca 2K'da da stüdyo yöneticiği yapmış, 2014 yılında Microsoft'un Gears of War serisini satın almasıyla da The Coalition'ın başına getirilmişti.

Kendisinin Diablo serisinin en yeni üyesi olacak olan Diablo 4'e neler katacağını da bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum