The Culling 2'nin Ömrü Kısa Sürdü Ama The Culling Yeniden Doğuyor

Yoksa siz hala...

Xaviant geçtiğimiz hafta büyük umutlarla The Culling 2'yi piyasaya sürdü ama ardından da çok sağlam hayal kırıklığı yaşadı. Hatta bu öyle bir hayal kırıklığıydı ki oyunun Steam sayfası olumsuz yorumdan geçilmiyordu, oyuncular kelimenin tam anlamıyla oyundan nefret etmişti. Elbette bu tamamen Xaviant'ın suçu, sen kalk ilk oyunu yarı yolda bırak, ilkinin neredeyse aynısı bir oyunla oyuncuların karşısına çık, olacak iş değil. Belki hatırlarsınız, 2016 Mart ayında Erken Erişim'e giren The Culling kısa sürede oldukça popülerleşmiş ama Xaviant'ın oyunu yeterince desteklememesi ve eleştirilere kulak tıkaması sonucunda çöküşü de bir o kadar hızlı olmuştu.

Oyuncu sayısı bir hafta içinde tek hanelere kadar düşen The Culling 2'nin ömrü acayip kısa oldu ve Xaviant oyunu Steam'den, PlayStation ve Xbox mağazalarından kaldırdı.

Xaviant Games'ten Josh Van Veld konuyla ilgili bir açıklama videosu yayınladı ve "şunu açıkça anladık ki The Culling 2 görmeyi istediğiniz oyun değildi, The Culling'in devam oyunu böyle olmamalıydı. Bu yüzden yapılacak en doğru şeyin oyunu mağazalardan kaldırmak olduğuna karar verdik" dedi. Oyunun parası tüm oyunculara iade edilecek.

Asıl bomba ise şu, Xaviant Games ilk oyunu yeniden diriltmeye karar verdi. Bu hafta yayınlanacak olan Day One güncellemesi ile oyun bir kez daha karşımıza çıkacak. "Tüm perkler, airdroplar geri geliyor, her şeyi ilk günkü haline döndürüyoruz. Hatırladığınız ne varsa oyunda olacak ve bunun üzerinden ilerleyeceğiz" diyor Van Veld.

YouTube videosunun beğenilme sayısı gayet iyi, yorumlar da çoğunlukla olumlu. Görünüşe göre oyuncular Xaviant'ın bu yeni hamlesini takdir edecekler ve kim bilir belki de The Culling hedeflediği başarıya ulaşabilecek. Umarım "Yeni The Culling'in Ömrü Kısa Sürdü Ama The Culling 2 Yeniden Doğuyor" haberi yaptırmazlar bize.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum