The Day Before'un Yapımcılarından Açıklama Geldi: 'Dolandırıcı Değiliz!'

İçimiz rahatladı sağ olun...

İlk gösteriminin yapıldığı günden beri dikkatleri üzerine çeken oyunlardan biri The Day Before. Öyle ki oyun kısa süre içerisinde Steam'in en çok istek listesine eklenen oyunu olmayı bile başarmıştı. Fakat son dönemde yaşanan olaylar, gözleri geliştirici Fntastic ekibinin üzerine ve The Day Before'a çevirdi. 

Bildiğiniz üzere oyun ilginç bir şekilde 10 Kasım tarihine ertelendi. Stüdyonun iddialarına göre bu erteleme kararının ardında telif hakkı sorunları yatıyor. Öte yandan oyunun tam 10 ay ertelenmesi herkesin dikkatini çekmiş durumda. Bu durumun üzerine oyunun stüdyosu Fntastic ekibinden samimi bir açıklama geldi.

IGN'e konuşan ekip, kendilerine yöneltilen suçlamaların ağır olduğunu ve bu suçlamaları kabul etmediklerini söylüyor. "Oyun çıkış yaptığında herkes gerçeği görecek" ifadeleri ile The Day Before'a inançlarını dile getiren yöneticiler, son dönemde yaşanan kafa karışıklığının oyuncuları etkilediğinin de farkında.

"Odağımız her zaman ürünün kendisinde oldu. Oyunu tam 4 senedir geliştirmeye devam ediyoruz. Kan, ter ve gözyaşımızı akıttığımız bu proje için, bu tip suçlamaları duymak hem ekibimiz hem de bizler adına üzücü."

Oyunculardan para almadıklarını, topluluk fonlaması dahi kullanmadıklarını belirten Fntastic ekibi tüm fonlarını dağıtıcı Mytona'dan aldıklarının da altını çiziyor. 

YORUMLAR
Feyling
27 Ocak 2023 13:27

Oyunun Steam sayfası yok. Wishlist linki ana sayafaya götürüyor. Yıllarca bi oyun üzerinde çalışıp ismini nasıl tescil ettirmezler :S 

creepylord
Feyling
29 Ocak 2023 21:53

Daha önce wishliste ekleyenlerin listelerinde de oyun artık yok bu arada :D 


Parolamı Unuttum