The Game Awards 2018'de Duyurulma İhtimali Bile Heyecanlandıran 5 Oyun

Half Life 3 Confirmed!

Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinin verildiği The Game Awards 2018 yaklaşıyor. Geçtiğimiz sene tam 11.3 milyon izleyiciye ulaştığı söylenen organizasyon, bu sene bu sayıyı daha da yukarılara taşıma hevesinde.

TGA her sene olduğu gibi bu sene de pek çok yeni oyunun tanıtımına ev sahipliği yapacak. TGA’nın kurucusu ve sunucusu Geoff Keighley’in şahsi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre bu sene en az 10 yeni oyun ile tanışma şansımız olacak. Biz de bizi şimdiden heyecanlandıran olasılıkları bir liste haline getirdik.

Obsidian’ın yeni RYO'su gibi TGA’da olacağı kesinleşen oyunları listemizin dışında tuttuğumuzu da belirtelim. Burada daha çok spekülasyonlara yer var :) Hazırsanız başlayalım.

Dragon Age 

da-big

Geçtiğimiz günlerde Bioware yöneticisi Casey Hudson’dan gelen Dragon Age açıklaması hepimizi mutlu etmişti. Dragon Age’in Bioware için çok önemli bir oyun olduğunu belirten Hudson, Anthem’in yapımcısı Mark Darrah ile birlikte “efsaneyi devam ettirmek istediklerini” ifade etmişti. “Önümüzdeki ay daha fazla detay öğreneceksiniz” ifadelerini kullanan Hudson'ın kast ettiği ay Aralık olduğuna göre bu duyurunun yeri olarak TGA’yı işaret ediyor olabilir. Her ne kadar Bioware’in elinde Anthem’in olduğunu da unutmamak gerekse ve TGA'da Anthem ile ilgili yeni şeyler gösterebilecek olsalar da biz yine de Dragon Age’in TGA’da olacağına inanıyoruz.

Alien: Blackout

alien-big

Bence TGA'da duyurulacak oyunlar arasında en şaşırtıcı isimlerden biri Alien olabilir. Geoff Keighley’in hesabından paylaştığı “Worlds Will Change” tweet’i pek çok kişinin aklında Alien’ı canlandırmayı başarmıştı. Bu olaydan 2 hafta sonra TGA’nın resmi hesabı Hideo Kojima’nın 20th Century FOX ziyaretinin altında da aynı cümleyi kullanmıştı. Bizce bu durum ilk tweet’in Alien: Blackout ile ilgili olduğunu kanıtlıyor. Şimdiden hakkında pek çok söylenti çıkan oyunun online olacağı bile söyleniyor. Bakalım Alien’ı TGA’da görme şansımız olacak mı?

Fable 4

fable-big

Lionhead Studios’un kapanması ile birlikte yeni Fable oyunu hayalleri de suya düşmüştü. Fakat hikaye tabanlı açık dünya oyunlarının oldukça revaçta olduğu bu günlerde yeni bir Fable’a kim hayır diyebilir? Sene başında Forza Horizon’ın yapımcısı Playground Games’in yeni bir Fable oyunu üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Eğer kulaktan kulağa yayılan fısıltılar doğruysa Fable 4’ü TGA’da görme ihtimalimiz var. Playground'un bir Microsoft stüdyosu olduğunu düşünürsek bu ünlü RYO'nun bir kez daha Xbox exclusive olarak karşımıza çıkması hoş bir sürpriz olur.

Bioshock

bio-big

Oyun dünyasının en sevilen serilerinden biri olan Bioshock’tan 2013 yılından beri haber alamıyoruz. Bunun sebeplerinden biri Bioshock serisinin arkasındaki Irrational Games’in kapanmış olması. Geçtiğimiz Nisan ayında ortaya atılan iddialara göre 2K Games, Bioshock serisine Irrational olmadan devam etmek istiyor. Bizce TGA’da tanıtılabilecek en heyecan verici isimlerden biri Bioshock olabilir. Bununla beraber oyun içi görüntülerden oluşan bir tanıtım görebileceğimizi hiç sanmıyoruz. Belki küçük bir fragman ile Bioshock’un geri döndüğünün haberi verilebilir.

Splinter Cell

sc-big

Evet, son Sam Fisher maceramızın üzerinden neredeyse 5 sene geçti. Oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri olan Fisher, TGA 2018 ile emaneti olan sektörü geri almaya gelebilir. Oyuncuları heyecanlandırmayı oldukça iyi bilen Geoff Keighley’in Twitter sayfası üzerinden yaptığı bir diğer paylaşım, bu iddiaların ortaya çıkmasına sebep olmuştu.

 

Videonun 54. Saniyesinde Fisher’ı ve ikonik gece görüş dürbününü görme şansımız oluyor. Kimsenin yeni bir Splinter Cell’e hayır diyeceğini sanmıyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum