The Game Awards’a 2 Yeni Kategori Eklenmesi Düşünülmüş

“En İyi Yardımcı Oyuncu” ve “En İyi Yeniden Yapım”

Oyun dünyasının önemli etkinliklerinden birisi olan The Game Awards, bu yıl 7 Aralık’ta düzenlenecek ve ödüller sahiplerini bulacak.

Birçok ödül kategorisi var malum. Dönem dönem bu kategorilerin sayısının değiştiğini, yeni kategorilerin eklendiğini de gördük. Bu yıl da benzer bir durum yaşanabilirmiş, “En İyi Yardımcı Oyuncu” ve “En İyi Yeniden Yapım” kategorileri de değerlendirmeye alınmış, fakat şimdilik eklenmemesine karar verilmiş.

Twitch’te gerçekleştirdiği bir soru & cevap yayınında Geoff Keighley’ye yeni ödül kategorileri ile ilgili planları olup olmadığı soruluyor. Keighley, düzenli olarak yeni kategoriler konusunda değerlendirmeler yaptıklarını, bununla birlikte bu yıl yeni ödül kategorileri olmayacağını söylüyor.

Keighley’nin açıklaması şu şekilde:

“Bazı oyun severlerin ‘Neden en iyi ek paket (Best DLC) gibi bir kategori bulunmuyor?’ diye sorduklarını görüyorum -ki bu kategori bizim En İyi Devam Eden Oyun (Ongoing Game) kategorimizle benzer. Genel olarak servis oyunlar bu kategoride aday gösteriliyor, fakat bu yıl Cyberpunk 2077 de aday gösterildi. Neden aday gösterildiği soruluyor. Çünkü oyunu 2.0 versiyonu ve Phantom Liberty ile önemli ölçüde geliştirdiler. Bu kategori, böyle bir kategori.

İnsanların sorduğu diğer bir kategori de “En İyi Yeniden Yapım (Best Remake veya Best Remaster)” kategorisi. Bunun üzerinde düşündük. Buradaki temel soru, her yıl kaliteli 5 yeniden yapımın gelip gelmediği. Bazı yıllarda geliyor. Bu yıl ‘Yılın Oyunu’ adayı olan Resident Evil 4 var, Dead Space gibi başka başarılı yeniden yapımlar da geldi.

Sonuç olarak, bu yıl yeni bir ödül kategorisi yok, fakat her yıl bu konu üzerinde değerlendirmelerde bulunuyoruz”

Soru cevap etkinliğinin ilerleyen kısımlarında “En İyi Yardımcı Oyuncu (Best Supporting Actor)” kategorisinin eklenip eklenmeyeceği de soruluyor. Keighley, bunun da değerlendirilen kategorilerden olduğunu, aynı şekilde bu kategori için de artılar ve eksilerin bulunduğunu söylüyor.

Birçok başarılı performansın söz konusu olduğunu belirten Keighley, öte yandan “Oyunların hikaye anlatımı kısmına çok odaklanıyorsunuz. Oscar Töreni’ne çok benziyorsunuz. Zaten en iyi hikaye anlatımı ve performans gibi kategorileriniz var. Oynanış kısmına daha çok odaklanmanız lazım” şeklinde eleştiriler getirildiğini de ifade ediyor.

Sonuç olarak, bu yıl yeni bir oyun kategorisi eklememeyi uygun görmüşler. Ama en azından “En İyi Yardımcı Oyuncu” ve “En İyi Yeniden Yapım” kategorilerinin gündemde olduğu anlaşılıyor. Önümüzdeki dönemlerde bunlar ve başka diğer bazı kategoriler gündeme gelebilir.

Bu yılın ödül töreninde bizleri neler bekliyor, hangi oyunlar ödüle uzanacak, hangi yeni oyunlar duyurulacak bakalım. Merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum