The Hidden and Unknown Adlı Oyun Uçuk Satış Fiyatıyla Gündem Oldu

Neyse ki Türkiye’de yarı fiyatına satılıyor :)

Oyun fiyatlarının yüksekliği konusunda bugüne kadar çok konuştuk, önümüzdeki dönemde de muhtemelen konuşmaya devam edeceğiz. Ama bu seferki oyun, sadece ülkemiz oyuncularına değil, dünya genelindeki oyun severlere “Yok artık” dedirtmeyi başarıyor.

23 Ocak’ta çıkış yapan The Hidden and Unknown adlı oyun, 2.000$ gibi bir etikete sahip. Evet, yanlış duymadınız, tam olarak 2.000 $. Aslında tam da öyle değil, 10 cent eksiği var, fiyatı tam olarak 1.999,90$. Neyse ki, sizler şanslı gruptasınız; Türkiye’deki oyun severler oyunu sadece 17.000 TL vererek satın alabiliyorlar. Yani dünyanın geneline göre; %50 daha ucuz alıyoruz, nazar değmesin.

Hem şöyle bir güzellik de var. Oyun 2 saatten az sürüyor. Dolayısıyla, oyunu satın alıp (gerçekten böyle bir şey planlamıyorsunuz, öyle değil mi?) bitirdikten sonra iade edebilir, paranızı geri alabilirsiniz. Ama neden böyle bir şey yapmak isteyesiniz ki :)

Şimdi aklınıza gelen ilk ihtimal, bu oyunun fiyatının Steam’e yanlış girildiği olabilir. Eğer böyle düşünüyorsanız, yanıldınız :) TheGamer, oyunun geliştiricisi ThePro / ProX ile bir röportaj gerçekleştirmiş ve oyunun fiyatının neden böyle belirlendiğini sormuş. Geliştiricinin verdiği cevap “Bu fiyat etiketinin nedeni, kendi hayatımı kuruşlar için satmak istememem. Bana göre hikâye saf bir oyundan daha fazlasını ifade ediyor” şeklinde.

ThePro; “Bu fiyatın makul olmadığını düşünenleri anlayabiliyor, onları yargılamıyorum. Aksine, maddi anlamda gücü yetmeyecek olanların bu oyunu almamaları gerektiğine inanıyorum. Hatta, satın almış olanların oyunu bitirip iade edebilmeleri, kandırılmış hissetmemeleri için oyunu 2 saatten kısa bir sürede bitirilebilir ve iade edilebilir şekilde tasarladım. Kimseyi finansal açıdan zor bir duruma sokmak gibi bir niyetim yok. Oyunumu bana nasıl doğru geliyorsa öyle fiyatlandırdım -ki bunun benim doğal hakkım olduğunu düşünüyorum.” diye de devam etmiş açıklamasına.

PCGamesN ile de benzer bir röportaj gerçekleştirmiş ve orada da "Hayatımı 20$ gibi bir fiyata satmak istemiyorum" demiş, oyunun kendisi için ne ifade ettiğinden bahsetmiş, nasıl bir değer biçtiğini anlatmış. Bu arada ThePro, Discord kanalında oyunu ücretsiz olarak da veriyormuş. Ama herkese ücretsiz oyun vermek gibi bir planı da yok tabii. Oyunun yüksek fiyatına rağmen, yoğun bir ilgi gördüğünü de satış verileriyle teyit etmiş; "Birkaç ay boyunca uğraştım bu oyunla. Sonuç olarak da 2 kişi satın aldı. Dolayısıyla bu açıdan da doğru bir fiyatlandırma yaptığımı düşünüyorum" diyor ThePro :)

Ne diyebilirim ki? Sonuç olarak, kendi açısından haklı. Ortaya koyduğu ürüne fiyat belirleme hakkı kendisine ait, dilediği gibi bir fiyat belirleyebilir, o da öyle yapmış zaten. Artık bu noktadan sonra bize düşen de gidip 17.000 TL kredi çekecek bir banka bulabilmek :) Neymiş bu oyun böyle diye merak ediyorsanız, Steam sayfasına bir göz atabilirsiniz.

 

YORUMLAR
Atlas Estrella
26 Ocak 2023 19:10

Pro ile konuştum :)  Sadece Batı dünyasının müzdarip olduğu bir sorunu ele alıyormuş oyun. Oyunun fiyatı konusuna hiç girmedik :)

Feyling
26 Ocak 2023 12:43

Kara para aklama sanatı, çok iyi.

Parolamı Unuttum