The Last Night İçin İşler Yolunda Gitmiyormuş

2019'a böyle haberlerle başlamasak iyiydi...

Açık dünya cyberpunk platform oyunu olarak tanımlanan The Last Night duyurulduğu günden itibaren merakla beklenen bağımsız yapımlardan. Aslında 2018 yılı içerisinde çıkış yapması bekleniyordu ama geliştirme süreci beklendiği gibi gitmiyor anlaşıldığı kadarıyla.

Oyunun yapımcısı Tim Soret, "büyük çaplı yasal ve mali meseleler" ile karşı karşıya bulunduklarını ve bunun için finansal destek arayışına girdiklerini duyurmuş twitter hesabından yaptığı paylaşımla:

2017'de oyun duyurulurken, Soret, klasiklerden birisi olarak kabul edilen Flashback gibi "sinematik bir macera oyunu" olacağını söylüyordu The Last Night'ın. Steam'de de epey ilgiyle takip edildiği, 180 binden fazla kullanıcının istek listesine eklendiği görülüyor. Fakat mevcut tablo çok da parlak değil gibi. Geliştirici ekibin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların ne olduğuna ilişkin net bir açıklama yok. Son olarak TGA 2018 ödül töreninde yeni bir video paylaşılması planlanırken, iptal edilmek durumunda kalmış. Meselenin mali boyutu veya işletme yönetimi ile ilgili kısımlar bir nebze anlaşılabilirse de açıklamada geçen "yasal sorunlar" ibaresi kafaları bulandırıyor açıkçası. Eğer yasal meseleler ile uğraşmak durumunda kalınmışsa ne diye halen fon toplanıyor veya bu toplanan fonlar yasal sorunların aşılmasına ne gibi bir katkı sunacak, tam bir muamma.

Bu konuların açıklığa kavuşması için önümüzdeki dönemde yapılacak açıklamaları beklememiz gerekecek. Umarız en kısa sürede sorunlar aşılır ve The Last Night oyuncularla buluşur. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum