The Last of Us 2, Bir Kez Daha Ertelendi!

Çıkış tarihi belirsiz

The Last of Us 2 için geri sayıma başlamışken bir tatsız haber aldık kendilerinden. Playstation Twitter hesabından yapılan paylaşımla 29 Mayıs’ta çıkmasını beklediğimiz oyunun bir kez daha ertelendiği ilan edildi. Hem de bu sefer yeni bir çıkış tarihi ilan edilmeden, ucunu açık bıraktıkları bir açıklama yapmışlar.

Naughty Dog’un Twitter hesabından da konu hakkında bir paylaşım yapıldı:

“Görmüş olabileceğiniz üzere The Last of Us Part II için çıkış tarihi ertelendi. Bu haberin sizleri hayal kırıklığına uğrattığının farkındayız, bizler için de aynı durum geçerli. Topluluğumuzla bazı bilgiler paylaşmak istiyoruz. İyi haber, TLoU 2’nin geliştirme sürecinin neredeyse sonuna geldik. Son bug temizlikleri ile uğraşıyoruz. Bununla birlikte, oyunu bitiriyor olsak da bizim dışımızdaki lojistik sorunlarla yüzleşmek durumundayız ve TLoU 2’yi istediğimiz şekilde çıkartamıyoruz. Herkesin TLoU 2’yi aynı anda oynayabilmesini ve bu sayede herkese en iyi deneyimi sunabilmeyi hedefliyoruz. Bu da oyunu bahse konu lojistik sorunları çözene kadar ertelemek anlamına geliyor. Bu kararın, tüm oyuncular için en iyi karar olduğunu anlayacağınızı düşünüyoruz. Bu erteleme sürecinin çok sürmeyeceğini umut ediyoruz. Yeni gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.”

Hayal kırıklığına uğrayan takipçilerinin gönlünü almak için yeni bir fragman da paylaşmışlar:

Şahsen hiç anlam veremediğim bir erteleme kararı. Benim anladığım, “biz oyunu bitiriyoruz ama kutulu satışlarla dijital satışları aynı güne denk getirebileceğimizden emin olmadığımız için oyunu erteliyoruz” gibi bir gerekçe sunulmuş. Bu da bana çok anlamsız geliyor açıkçası. Sizler ne düşünüyorsunuz sevgili Oyungezerler?

YORUMLAR
Bestespiller
3 Nisan 2020 16:51

Açıkçası anlamsız bir erteleme olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta ne olursa olsun kutulu oyunlardan kazanılan büyük bir para var ve eğer oyun şimdi çıkarsa kutulu alanların hepsi dijitale geçmeyecek, oyunun kutulu versiyonu çıktığında ise unutulacaktır. Bu kadar büyük bir ürünü bölük pörçük çıkarmak istememeleri normal.

dacencoldfire
3 Nisan 2020 14:33

Tüketiciye mesaj olsun, artık fiziksel kopya şaçmalığını bırakmanın zamanı geçti bile, yıl 2020 olmuş elimizde bütün imkanlar var sen kalkıp hala dijital bir ürün üretip onu fiziksele çevirip tedariğiyle uğraşıp tüketici edindikten sonra ona cihazında tekrar dijitale çevirtip tükettiriyorsun. Akıl karı mı hiç ya? 

İses
3 Nisan 2020 11:39

Bencede anlamsız bir erteleme 

Parolamı Unuttum