The Last of Us 2, Tüm Zamanların En Çok Ödül Kazanan Oyunu Oldu

The Witcher 3'ü geride bıraktı

Geçtiğimiz yılın üzerinde en çok konuşulan, tartışılan oyunlarından birisi hiç şüphesiz The Last of Us Part 2 idi. Kimilerince eleştirildi, kimilerince övüldü, ama son kertede yılın en ses getiren yapımı olmayı başardı.

TGA 2020 başta olmak üzere pek çok programda çeşitli dallarda aday gösterilen TLOU 2, rakiplerini geride bırakıp ödülleri toplamayı bildi. Hatta bu konuda yeni bir rekora imza atmış durumda. Aldığı 262 Yılın Oyunu (GOTY) ödülü ile The Witcher 3’ü geride bıraktı ve bu alanda tüm zamanların en çok ödül kazanan oyunu oldu. Bu arada oyun medyası tarafından verilen ödüllerde zirve halen The Witcher 3’e ait, ama oyun severlerce belirlenen ödüllerle birlikte TLOU 2 zirveye oturuyor.

2020 yılında Hades, Final Fantasy 7 Remake, Ghost of Tsushima, Animal Crossing: New Horizons gibi dikkat çeken oyunlar da çıktı ve yılın oyunu olmak için TLOU 2 ile yarıştılar; hatta içlerinde bu ödüle ulaşanlar da mevcut. Ama zirve, TLOU 2’ye ait. Hades de 55 ödülle gayet dikkat çekici bir performansa imza atmış durumda -ki bence de bunu hak eden bir yapımdı. 2020 için 3. sırada yer alan Ghost of Tsushima’nın ise 50 ödülü bulunuyor.

Tüm zamanlar için bakıldığında en çok yılın oyunu ödülü alan ikinci oyun olan The Witcher 3’ün 260 ödülü bulunurken üçüncü sıradaki The Last of Us, toplam 254 ödül almış durumda. Naughty Dog için tam bir gurur tablosu diyebilir miyiz?

Yılın oyunu ödülleriyle ilgili listeyi kontrol etmek isterseniz, şu sayfaya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Pixlik
28 Ocak 2021 06:36

Bu tip haberleri görünce, insanlar ne zaman önemli olanın nicelik değil nitelik olduğunu içselleştirecek diye merak ediyorum. Piyasada hem bağımsız kalmayı başarmış hem de yetkin insanların değerlendirmesi sonucu ödül veren kaç kuruluş var diye bir düşünmek lazım.

Hadi Hades herkese hitap etmeye bilir ona bişi diyemem, ki diyecek çok şey olmasına rağmen... ama "oyun" başlığı altında değerlendirip GoT yerine TLoU 2'u seçmek... Birilerinin paralar yatmış.

doksanlariozleyenadam
28 Ocak 2021 00:28

sadece bu yılın değil önümüzdeki bir kaç yılın en iyi oyunu budur.. animasyon, oynanış dinamikleri, ses ve müzikleri,dünyası yarattığı atmosfer eşsiz grafikleriyle harika bir deneyimdi. Her sahnesi hala aklımda ben oyuncuyum diyen birisinin bu oyunu beğenmemesi mümkün değildir.. ha her oyunda ben süper kahraman görmek istiyorum, aha burdan lgbt çıkti aha ordan yahudi propogandası çikti joel öldü ellie sçtı diyenler hiç bu oyuna başlamasın bu oyun sizi üzer.

sSnake
28 Ocak 2021 00:06

Metacritic'te ve yılın en iyi oyuncu ödülü ve incelemeleri çakılınca aksini ispatlamak için sidik yarışına girdi belli kesimler. Tamam mesaj ulaştı salın artık.

Parolamı Unuttum